Седмица на модата в Милано F/W 2014

Седмиците на модата в Лондон, Милано и Париж по традиция вървят ръка за ръка. Трудно е да се проследят толкова много ревюта, но ето някои от по-впечатляващите. Миналата седмица в Милано голяма част от световните модни диктатори показаха своите невероятни колекции. Италианските дизайнери са известни със своите не традиционни решения, много колорит и разчупено мислене. Колекциите им за сезон Есен/Зима 2014 потвърдиха това за пореден път,  елегантността е преплетена с артистичност, а понякога и нотка дързост. Нека видим ‘откъси’ от дефилетата на едни от най-известните модни къщи.

FENDI

FENDI1
www.style.com

Пищни, ярки, и много помпозни са есените модели на Карл Лагерфелд и в същото време много женствени. Дизайнера вкара и нотка романтизъм като постави орхидеии върху част от палтата , които представиха манекенките.

FENDI2
www.style.com

Толкова много кожа на едно място, че чак да се почустваш че си попаднал в епохата на “неандерталците“. Може да ви звучи странно но това е самата истина. Модния гуру е черпил вдъхновение за тази си колекция от една от песните на Джони Холидей  “Виолетки за твоята кожа“ и именно от там е странната комбинация между лисича кожа и орхидеи.

FENDI3
www.style.com

Някак прозаично Карл е кръстил колекцията си “Made in Italy“, защото както сам той каза: “Качеството на ръчната изработка в Италия е както никъде другаде по света!“ Това разбира се си личи от всички модели, които той показа. Изкуснитя пачуърк, вградените кожени елементи в роклите, разкроените в долната си част поли…всичко бе толкова старателно изработено, че нямаше нужда Карл да казва каквото и да било по този въпрос.

GUCCI

GUCCI1
www.style.com

Модна къща Gucci ни предложи изящни тоалети в мека пастелна гама и много кожени „изделия”. Главната дизайнерка на бранда  Фрида Джанини ни очарова с облекла, вдъхновени от елегантното настроение на 60-те.

GUCCI2
www.style.com

Цветовете, които преобладаваха в модната линия са небесносиньо, каки, бледорозово, меко бежово, сиво и черно, а интензивен акцент е жълтото. Видяхме висока талия при роклите със средна дължина.

GUCCI3
www.style.com

Тоалетите са подчертани от сексапилни кожени чизми от змийска кожа или в цветове като черно, шоколад, бежово. Костюмите са вталени, а връхните дрехи са с по-обемна кройка.

GUCCI4
www.style.com

Силен акцент при по-официалните рокли са инкрустациите с камъни. Като цяло колекцията е обрани и с изчистени форми, няма излишен кич и е много нежна и романтична заради избора на Фрида за цветове.

Just CAVALLI

CAVALI2
www.style.com

Младежката линия на Кавали излъчва много свежест, подчертана от ярък колорит, грабващи окото шарени щампи с флорални или животински мотиви, наситени цветове, ефектни комбинации и атрактивни аксесоари. Дизайнерът налага една много очевидна тенденция – ресните! Те се появяват в дамската визия при различни части от облеклото като топло пончо или вталени панталони, но ги виждаме също и при чизмите и чантите от велур.

CAVALI1
www.style.com

PRADA

PRADA запазват цветния колорит който наложиха с предишните си няколко колекции. Силните цветови комбинации като червено и лила се открояват. Интересно решение са и комбинациите между рокли от ликра и дълги меки памучни пуловери.

PRADA3
www.style.com

Както винаги Миучия Прада изгражда една забележима и силна визия. Дизайнерката е черпила вдъхновение от 70-те и 80-те години. Тя акцентира върху кожените палта с вълнени детайли, интензивните геометрични контури, ефектни шарени щампи, полупрозрачни рокли, под които се вижда бельо с анимационни герои. Палитрата е наситена и контрастна с акценти в жълто, златно, червено и лилаво.

PRADA2
www.style.com

Като цяло много пъстра колекция, заредена с много настроение. Този път подкрепена от много женствени и елегантни модели обувки и ботуши. Материи като коприна, шифон, ликра украсени с много щампи.

PRADA1
www.style.com

 

MAX MARA

MAXMARA2
www.style.com

Класика и стил, това са MAX MARA през годините, това са те и сега. Топли цветове: нежно сиво, бледо зелено, меко жълто, бежаво, кафяво. Изчистени силуети и обрани форми, на това са заложили от модната къща за сезон Есен/Зима 2014. Меки кашмирени жилетки  в комбинация с поли до под коляното, палтата са свободно пуснати или леко пристегнати в талията с колан.

MAXMARA1
www.style.com

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: www.style.com

No Comments Yet

Leave a Reply