Сбогом на ръчното почистване на лице – Hydrafacial е вече тук!

Новата технология наречена HydraFacial  е една чудесна възможност за актуализиране на бизнеса в сферата на красотата или дори за навлизане в този бранш  от нулата. HydraFacial е интегрирана система, която комбинира три компонента: ексфолиация без абразивни частици, мултифункционални серуми и контролиран вакуум. Вакуумът се осъществява с помощта на различни дюзи, разработени по революционно новата  технология „Вортекс“. За всяка процедура HydraFacial   се използва точно определена дюза, която произвежда контролиран вакуум. Всички компоненти работят в синхрон. Освен, че HydraFacial е революционно нова технология, която покори целия свят, тя е и предпочитана от много холивудски звезди. Парис Хилтън, Кейт Унислет се сред имената, които предпочитат HydraFacial.

Hydrafacial_trial
www.skinspirations-info.com

Вакуумният хидропилинг се прави  в 3 стъпки. Почистване, химичен пилинг, отделяне на комедони и милиуми  и накрая хидратация. Всичко това става  машинно, без да се пипа с ръце. Почистването на мъртвите клетки от повърхностния слой и отстраняването им става със специален наконечник. Той изглажда кожата, премахва пигментацията, обновява епидермиса. В същото време нанася серум, който съдържа екстракт от мая, водорасли с 18 вида аминокиселини, млечна киселина. Така овлажнява лицето и го подготвя за извличане на пъпките и мръсотията от порите.

hydrafacial1
www.bulmed.bg

„Той включва и салицилова киселина, екстракт от блатен тъжник – един от най-силните антиоксиданти, калиев хидроксид, който размеква „тапите” и дава възможност вакуумът по-лесно да извлече съдържанието на комедоните. Наконечникът се движи равномерно, но на места, където порите са по на гъсто, може да се забави и да се „акцентира” върху по-едрите”. „Изсмукването” на черните точки става със специална технология на  завихряне. „Малкото торнадо”, което се извива над пъпката, я изсмуква  в дълбочина с вакуум с течност и въздух. Накрая идва хидратацията, която пак става машинно. Наконечникът нанася на лицето хиалуронова киселина, вит. А, Е , екстракт от бял чай, розмарин, камелия. Това е последната стъпка, която възстановява и успокоява лицето.

hydrafacial2
www.bulmed.bg

Какво е мнението на специалиста дерматолог д-р Мдлен Кокева : Д-р Кокева, този апарат почиства порите бързо, какви са другите предимства? – Апаратът HydraFacial дава възможности на добре обучения терапевт за различни комбинации, които да са специфични и да отговорят на нуждите на всеки човек. Освен почистване може да се направи  вакуумен хидропилинг, химически пилинг, диамантено дермоабразио, хромотерапия, както и вакуумна терапия за лице и тяло. Апаратът е минал сериозно медицинско проучване и има сертификати в САЩ и Европа за надеждност и безопасност. Държа да го подчертая, защото напоследък на пазара се появиха много апарати ментета. Апаратът дава възможност да се правят 4 различни процедури. Могат ли да се правят една след друга и как се комбинират? – Някои процедури могат да се съчетаят по преценка на дерматолога. На една раздразнена кожа обаче няма как да сложим киселини. Ако трябва да лекуваме розацея, акне, дерматит или стареене на кожата, няма как да правим процедурата, без да почистим  лицето. Така че това е първото, което правим. След това преминаваме към следващите стъпки в зависимост от проблема. Апаратът ни дава готови решения, които може да приложим  за минути. Не се налага подготовка или друг апарат – всичко е събрано в  този. Дайте пример. – С него можем да направим диамантеното дермоабразио – само наконечникът се сменя. То се прави при натрупване на мъртви  клетки, пигментни петна, когато се налага да лекуваме белези от акне, стрии. Не разчитаме, разбира се, само на тази процедура, но това е още една възможност за решаване на проблема. Може да направим и химичен пилинг. Има 3 варианта – меко, умерено и интензивно въздействие с различна концентрация –  7,5%, 15% и 30   процента гликолова и салицилова киселина, подходящи съответно за нежна и чувствителна и за акнеична кожа. А най-силната концентрация използваме в терапии против старее. И няма никакъв дискомфорт.         източник: ladymagazine.bg / http://www.monitor.bg/ снимка:www.crisvallias.com.br

No Comments Yet

Leave a Reply