Ритуали за пречистване по Новолуние

Днес в 16:40ч., ще настъпи февруарското Новолуние във Водолей. То се счита за една от най-добрите възможности да подготвите себе си и домовете си за промяната в енергиите, която ще настъпи скоро с пробуждането на Пролетта.
За целта изчистете дома си физически. Невъзможно е да създадеш положителна и здравословна енергия в дом, задръстен от излишни неща. Безредието се отразява негативно върху психиката ни и изцежда жизнената енергия на човека. Помислите добре кои неща ви трябват и с кои можете да се разделите, тъй като вече не са ви нужди. Бъдете максимално безмилостни относно отстраняването на излишното. Понякога е трудно да се разделиш с вещите си, но си напомнете, че изхвърляте енергията на миналото и освобождавате място за нови неща, свежи преживявания и нова жизнена енергия в живота си.


Днес, след като сте почистили добре, обиколете дома си със звънчета/камбанки/дрънкалки. Можете да ползвате такива, каквито ви харесват като звук, но е важно той да е продължителен, т.е. добре е постоянно да звънкате. Започнете обиколката на жилището си от входната врата, в посока на часовниковата стрелка, като активно разтърсвате камбанките и не пропускате нито един ъгъл. Когато завършите „обходете“ с камбанния звън себе си и хората, които са с вас. Направете ритуала с настроение – можете да пеете, да танцувате, да пляскате силно с ръце, да казвате молитва или просто да пуснете приятна музика – класическа, със звуци от природата или църковна. Идеята е „застиналите“ през зимата енергии да се „събудят“, прочистят и подготвят за новия етап, в който навлиза Природата.

 

Също така  започна годината на огнената маймуна по китайския календар. По енергетика тази година  ще бъде много динамична, тя ще ни води към промени и тук няма връщане назад. Символът на тази година е огъня, а той изисква действие, активност, воля и промени. Огънят ще изгори всичко ненужно, което ни прече да се развиваме, да обичаме безусловно и приемаме. Той е мъжка енергия и изисква от нас да балансираме и да хармонизираме вътрешния и външния си свят. Да се освободим веднъж завинаги от не работещи модели и отношения и да се разберем със себе си какво искаме. Всичко това изисква действие и активност от нас.


Ето някои ритуали, които можете да направите, за да активирате и усилите аспекти на вашия живот.
Отговорете на въпросите как искате да се чувствате през новия месец и година. Какъв да е домът ви и общуването с хората? Какви са желанията относно здравословното ви състояние? Искате ли да реализирате предназначението си? По какъв начин – мъжки или женски?


Ако искате нови неща, то облечете си нещо ново. Цветът, които ще ви носи късмет и ще предизвиква порива ви е червеният през тази година. Вземете си ритуален душ, като изчистите финото си тяло и се отворите за новото.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: universofemininopontocom.blogspot.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply