Римските царици на VALENTINO – Couture Fall 2015

Рим е биещото сърце на модна къща VALENTINO. Това е градът, където Валентино Гаравани създаде своята Couture линия през 1960г. Повече от половин век по-късно този бранд се е разраснал из целия свят и едва ли има някой който да не е чувал за него. Седем години ,след като самият той продаде модната къща и начело застанаха Мария-Грация Чиури и Пиерпаоло Пиколи марката се заяви на модния подиум с типичните за Валентино уникални произведения на изкуството в лицето на великолепни рокли.

Като имаме в предвид, че модна къща Валентино винаги закрива Couture седмицата в Париж и дизайнерите й винаги са се вдъхновявали от тяхната италианска същност по един или друг начин, то този път колекцията Fall Couture 2015 бе превъплъщение на Римската история и не само…

VAL-1-horz

Мястото на ревюто Piazza Mignanelli бе идеално подбрано в тон с историята на Рим, модната къща, началото на Couture линията и всичко онова, което бе вдъхновило двамата дизайнери за таз годишната Couture колекция.

VAL-1 VAL-2 VAL-3 VAL-4 VAL-5 VAL-6 VAL-7 VAL-8 VAL-9 VAL-10 VAL-11 VAL-12 VAL-13 VAL-14 VAL-15

Много злато, черно, кралско червено, кадифе, тюл, красива нежна дантела, типичните римски тоги и вплетени в косите диадеми от цветя бяха малка част от разкошните модели, които бяха представени пред очите на възхитената публика.

Античните символи бяха вплетени по един необикновен начин във всеки един от моделите и не бе необходимо на никой от присъстващите да е на Ти с Римската история за да усети духа на отминалите векове.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимки: style.com

колаж: ladymagazine.today

No Comments Yet

Leave a Reply