Рецепта за обезоръжаване на всеки мъж

Случвало ли ти се е да наблюдаваш скандал между мъж и жена?

Говоря за онези разправии с разбитите чинии и изхабените гласни струни, в резултат на които двама не си говорят дни или седмици наред. Не не, ти не си от тях. Убедена съм, че никога, ама НИКОГА не би се засегнала от гадна забележка на някЪФ си мъж, още повече пък да се запалиш заради „не е като на мама манджата“ или купчина мръсни чорапи. Затова, ако имаш приятелка, която случайно е попадала в този мъжки капан на мързел, агресия и недоволство, й кажи, че имаш уникална рецепта за обезоръжаване на всеки мъж.

Откакто започна първия си бизнес, моят съпруг винаги е бил натоварен с много отговорности. Понякога работи по 20 часа на ден и спи само колкото да си поеме дъх за следващия скок. В такива моменти му се струва, че всички хора са заплаха, натрапници или крадци на най-ценния му ресурс – ВРЕМЕТО.

А както обикновено се случва, когато не можеш да излееш гнева си върху другите, го изливаш върху най-близките си хора. В случая това съм аз. Звучи ли ти познато? Тогава чети нататък и ще разбереш как ВИНАГИ да обръщаш нещата в своя полза.

Има две ключови неща, които трябва да знаеш за всеки мъж.

Първо, гневът се потушава с любов.

Второ, ключът към спокойствието на мъжа се крие в неговото тяло. Ще кажеш: „Каква ти любов, какво ти тяло, като се цупи и ми вика за щяло и нещяло?“ Дай ми шанс да ти разкажа какво имам предвид.

Имам НЕщастието да работя със съпруга си в един офис. А както можеш да се досетиш, поради тази причина споделям не само сутрешните и вечерните му словоизлияния, а и тези в промеждутъка между девет и шест. Онази част, в които присъстват „патенце“ или „ей, секси“, е много приятня, но появи ли се „Олга“ или „А ти какво искаш от мен?“, веднага наострям уши.

В такива случаи всяка жена е изправена пред дилема – или да си замълчи, за да избегне скандала, както я е учила мама, или да отговори ПОДОБАВАЩО на този зъл мъж. Първото никога не ми се е получавало, но второто го бях овладяла до перфектност. Обикновено в такива ситуации се превръщах в баба си в епичните й моменти, в които из цялото село се чуваше звънкото „Антонеееей, чума черна! Какво си направил?“ Помагаше ли ми? НЕ. По-скоро завършваше с купчина разбита посуда и някое и друго празно шишенце „мента-глог-валериан“. Този период от живота си наричам „учене“ и почти всяка жена, която идва при мен, поне веднъж в живота е реагирала така.

Но рано или късно всички порастваме. За мое учудване пораснах и аз. И вместо да избухвам с викове в отговор на неговата агресия, сега реагирам с ЛЮБОВ.

– Изглеждаш много свеж. Как го правиш с твоята работа? – попитах една вечер Найден, който пуфтеше в асансьора като парен локомотив след тежък работен ден. Сопна ми се и в гаража, докато случайно му препречих пътя към вкъщи. – Много си секси, когато си ядосан – измърках, докосвайки го с края на пръстите си зад ухото.

След първия комплимент ме погледна с учудване и се изправи в армейска стойка, а вече след втория едвам си прикриваше усмивката. Когато по-късно седнахме на терасата за по чаша вино, той се облегна на люлката, гушна ме с едната ръка и каза: „Не знам как го правиш, любов моя, но РАБОТИ.“

Ако някога понечиш да се развикаш на своя или на някой друг мъж, първо спри и преброй до пет. Огледай го от горе до долу и намери едно-единствено нещо, което харесваш точно в ТОЗИ момент. Дали са сладките бръчици на челото, което е намръщил, или сериозният му външен вид, а може би сега е точно в състоянието, в което винаги ти се е искало да правите любов? Намериш ли едното, веднага му кажи; намериш ли второто, направи го отново. И ще видиш как лека-полека разяреният мъж ще се превърне в най-мекото и любвеобилното същество на света. Проверено е!

Гневът се потушава с любов и не само в партньорските взаимоотношения. Това действа и при полицаи, началници, държавни служители, преподаватели и просто хора, коите те обслужват всеки ден. Опитай и скоро сама ще си казваш: „Не знам как го правя, но работи.“

 

banner

 

Искрено Ваша,

bg_loader

No Comments Yet

Leave a Reply