Резюме на седмицата на модата в Париж S/S 2016

Индивидуализъм, Оптимизъм и Комфорт са думите, с които бихме описали по-голямата част от колекциите по време на седмицата на модата в Париж 2015г.

Динамична, женствена, флуидна, ефирна, ферична, леко мечтателна и на моменти завоевателна…като самата жена – такава остана в моите очи колекцията на Джон Галиано за пролет-лято 2016.

John Galliano-S/S-2016
John Galliano-S/S 2016

Валентин Юдашкин –  красиви цветове, изчистени форми и феричност, леко спортен шик и силно изразена женственост съжителстват в тази свежа и елегантна колекция.

Valentin Y-horz
Valentin Yudashkin S/S 2016

Героинята на Lanvin за сезон пролет-лято 2016 е пътешественик, а гардеробът й – сувенир от спомени за екзотични дестинации. Набрани ботуши, рокли с къдрици, ризи с високи яки, панделки и стеснени в глезена панталони се преплитат паралелно с геометрични фигури и ярки цветове.

Lanvin-S/S-2016
Lanvin S/S 2016

Свобода, непукизъм, емоция. Красива и сложна за разгадаване – точно като музата на Албер Елбаз малко преди да освободи поста на креативен директор на марката.

Много трудно ми беше да подбера пет модела от колекцията на CHANEL за пролет-лято 2016, с които да я обобщя. Лагерфелд се бе постарал да сътвори повече от 90 уникални модела, с които да демонстрира до къде се простира креативността му.

Chanel-S/S-2016
CHANEL-S/S 2016

Естествено по отношение на самата колекция не сме и предполагали, че Лагерфелд ще реши да наподобява униформите на стюардесите в показаното, или каквато и да е препратка към който и да е мотив от техния стил. Което не значи, че дизайнерът не направи реверанс на Air France, използвайки в някой от ансамблите трите им фирмени цвята – червен, син и бял, смесвайки ги в разнообразни принтове. От класическото каре, освежено небрежно с широки промазки, до акуратни малки самолетчета, които отдалеч лесно можеш да сбъркаш с цветна версия на стандартния пепит – при всички случай символите изглеждаха приятно и весело.

Barbara Bui-S/S-2016
Barbara Bui-S/S-2016

Барбара Буи реши да заложи освен на комфорта, но и на спортно-елегантната линия. Показа уникални модели в кожа, коприна, памук, и лъскави материи. Вталени сака, къси панталони, потници с ресни и тесни панталони с дължина до глезена бяха едни от основните акценти в колекцията.

CELINE…една марка, която претърпя много промени в последните години. Стела Макартни – основател и креативен директор на марката търпи градация в развитието си и всеки следващ сезон показва наистина една очарователна класика представена по изключително женствен начин.

Celine-S/S-2016
Celine-S/S 2016

За сезон пролет-лято 2016 Макартни заложи на роклите тип комбинезон в комбинация с вталени палта от леки материи. Забелязаха се рокли с изчистени форми и цветове но с подчертани талии и буфан ръкави. Заигравка имаше с аксесоарите и акценти, като големи копчета, шевове, ципове и разчупени деколтета.

BALMAIN – марката, която завладя света, колаборира се с модния гигант H&M и създадоха колекция, която предизвика нечовешки успех.

Balmain-S/S -2016
Balmain-S/S 2016

В пролетно-лятната си колекция BALMAIN продължават да поддържат линията от предходните сезони. Отново залагат на плетениците, силно вталени форми, подчертаващи тялото, романтичните къдрици, които придават изключителна женственост на жената. Основните цветове, в които работят са горчица, черно, жълто, зелено, натурално бежово, бяло и турско синьо.

VALENTINO – През последните години дизайнерите на бранда са вдъхновени от историята. Миналата колекция черпиха вдъхновение от Рим, тази са в плен от древните индиански племена. Много ресни, принтове, пера, волани, геометрични фигури, кожа, коприна и сатен са използвани.

Valentino-2016
Valentino S/S 2016

Пъстро и цветно ще е следващата пролет според световните дизайнери. Кои сме ние да спорим с тях, но да не забравяме, че личния стил е начин на себеизразяване и усещане. Каквито и тенденции да има, винаги е хубаво да се съобразяваме на първо място с нашите форми и лични цветове при избора на дрехи, който правим.

източник:www.ladymagazine.bg

снимки: www.style.com

колажи: www.ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply