Раят на Австралия..

Уайтхевън бийч е белият рай на Австралия

Уникално девствено място, запазило красотата си непокътната от човешка ръка

Плажът Уайтхевън е приказно място, което изглежда почти нереално. То впечатлява със своята кристално чиста вода, оцветена в различни нюанси на тюркоазеното и девствения си кварцов пясък, заради който плажната ивица има чисто бял цвят. Уайтхевън се намира в Уитсъндей айлънд – най-големият и красив остров на архипелага Уитсъндей.

haven3

Неговата природа е девствена, което дава чувство на райско блаженство и спокойствие. Бялото чудо на Австралия е идеалното място за бягство от действителността и забързания начин на живот. Неслучайно плажът е известен като най-красивият в цяла Австралия и строежите там са забранени. През 2010 година пък Уайтхевън е определен като „най-екологичният плаж в света“.

haven2

Тъй като туристите няма къде да отседнат на това прекрасно място, много туристически компании предлагат само еднодневни екскурзии дотам. На тръгване посетителите биват приканени да вземат своя боклук със себе си. Не се разрешава пушенето, воденето на домашни любимци и правенето на лагери и барбекюта.

haven4

Целият остров е обявен за национален парк на Австралия и е под защитата на страната. Освен кристалната тюркоазена вода и белия пясък, Уайтхевън има и друга гордост – изобилие от коралови рифове. Островът е дом на много и разнообразни животински и растителни видове. В северния край на плажа се намира Хил Инлет (Hill Inlet) – зашеметяващ залив, където приливът и отливът създават красива смесица от цветове, образувайки лагуни по пясъка.

 

 

източник:tialoto.bg

снимки:queenslandholidays.com.au

No Comments Yet

Leave a Reply