Пчелен мед за здрава и свежа кожа

Не веднъж сме ви предлагали материали свързани с меда и неговите вълшебни свойства. Зимата е сезон през който на нашата кожа са и необходими повече грижи за да я задържим свежа и бляскава. Ето защо сега ще си поговорим отново за меда и с какво би могъл да ни е полезен, особено в тези студени дни. Пчелният мед съдържа антиоксиданти, които придават свеж и подмладен вид на кожата и премахват стреса.

Пчелният мед с омекотяващите си свойства действа като истински балсам за повехналата кожа.

В пчелния мед се съдържа и водороден пероксид, които го прави отлично почистващо средство.

Не са за подценяване и овлажняващите му свойства. Така гладкостта  и нежността на кожата ви се запазват за по дълго време.

Пчелният мед има неоспорими лечебни свойства. Една лъжица мед сутрин повишава метаболизма и действа полезно за баланса на хормоните и горенето на мазнините. Медът се усвоява от организма изцяло и е препоръчван като мощно средство за добра работоспособност, остър ум и услужлива памет.

honey1
trishyrose.tumblr.com

Предлагаме ви маски за лице с мед за свежа и млада кожа.

МАСКА С МЕД И ЛИМОН ЗА СВЕЖО ЛИЦЕ

Лъжица мед и сок от половин лимон – разбъркват се добре. Сместа се нанася върху добре почистената кожа, без зоната около очите, действа 15 минути и после се измива с хладка вода

МАСКА  С МЕД И КАНЕЛА ЗА ЛИЦЕ

Една супена лъжица мед, половин чаена лъжичка канела /от пакетче/. Смесете меда и канелата и разбъркайте добре. Нанесете сместа върху добре измитата кожа. Оставете да подейства 3-4 минути /маската леко щипе/. Измийте с хладка вода. Нанесете овлажняващ крем или лосион.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:lahealthyliving.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply