Професия – „Търсач на Вселени“

Последните няколко години стана някак модерно да си правим фотосесии с фотограф. Ако не снимаме нас, то задължително ще заведем децата да уловим специални мигове от тяхното израстване. Лично Аз съм се снимала достатъчно пъти за да мога с ръка на сърцето да кажа, че магията между фотографа и модела е „любов от пръв поглед“. Или се получава химията и снимките стават уникални или пак ще имате добре оформени и обработени кадри в хубаво декорирано студио, но емоцията и топлината на момента няма да ги има, защото те просто не са били там.

Запознах се с Надето миналата зима- случайно. Както повечето хубави неща, които идват в живота ни такава бе и нашата среща. Една моя приятелка си бе направила приказна Коледна фотосесия на малкото си момченце. До тук нищо необикновено, но топлината на кадрите ме грабна по един необикновен начин. Изобщо не се замислих и веднага и писах за да се разбрем кога ще мога да заведа моите момчета да се наснимаме. Обещала съм си всяка година да ги снимам по Коледа, за да може един ден, когато станат големи мъже, а Аз баба – да мога да си показвам на внуците ;). Сантиментални истории, но такава съм си Аз…

Когато видиш Наденцето те залива топлина….тя е като слънцето! Сигурна съм, че това не е само мое мнение, но и на хилядите хора, които са минали през нейния обектив, нейната малка вселена. Ето защо много искам да ви я представя на всички вас, които обичате да се снимате, да снимате децата си и да си правите Коледни албуми…ей така за поколенията напред…за всички вас една Фея, която открива цели Вселени в очичките на децата, в усмивките на родителите, в чудото наречено ЖИВОТ!

Скъпи читатели на женския моден блог LadyMagazine.today – Надя Събева, фотограф, търсач, една жена, която сбъдва мечтата си всеки ден 🙂

NADYA-1
Nadya Subeva Photography

 

“ Здравейте скъпи приятели,

казвам се Надя Събева и се занимавам с професионална фотография за малки и големи.

Фотографията започна да ме влече още докато бях на 7г. Всеки месец си купувах ленти, за тогавашната ми камера и нямах търпение след това да видя разпечатаните готови снимки.

3 kolajf-horz
NAdya Subeva Photography

Тя ми дава спокойствие и баланс. Докато снимам загубвам реална представа за времето, сякаш то престава да съществува и сме само аз и обекта на снимките ми. Поради тази причина отделям специално внимание на всеки мой клиент. По време на фотосесия нямам определено време, за което трябва да приключа. Не бързам, а просто се оставям въображението и интуицията да ме водят. След като кача снимките за обработка на компютъра, понякога се очудвам, как съм уловила даден момент, усмивка, красота, нежен поглед и получавам вътрешно удовлетворение и потвърждение, че именно това е моето призвание.

bonusf-horz
Nadya Subeva Photography

Най-любимите ми клиенти, са бебетата и децата. При тях няма нагласеност. Те са толкова естествени, истински и непринудени, че при снимките ми с тях, правя по близо 700 снимки, за да уловя всички тези истински емоции, които те показват.

1f (8)-horz
Nadya Subeva Photography
2f (3)-horz
Nadya Subeva Photography

Самата аз имам 2 дъщери, Инес на 2г7м и Естел на 1г4м. След като станах майка за първи път, исках да уловя всяко мигване, усмивчица, всеки поглед.

Estel (8)-horz
Nadya Subeva Photography
Estel (5)-horz
Nadya Subeva Photography
Ines (13)-horz
Nadya Subeva Photography

„Децата са малки Вселени, а ние сме просто Корабите в тях“ К.Керин

Именно Цели Вселени виждам в невинните детски очи. Сякаш цялата мъдрост на Света е побрана в тях. Изумително е.

2f (2)-horz
Nadya Subeva Photography

„Намери си работа, която ти харесва и никога повече няма да ти се налага да работиш.“

1f (4)-horz
Nadya Subeva Photography
1f (5)-horz
Nadya Subeva Photography

1f (6)-horz

Много обичам да си припомням това изречение, припомняйки си, колко важно е човек да се занимава с това, което обича. Тогава сякаш всички врати се отварят с лекота, всички трудности избледняват и Вселената ти подава ръка, за да ти помогне.“

3f (4)-horz
Nadya Subeva Photography

Ако още се чудите къде да направите вашата незабравима фотосесия….недейте!

И понеже Коледа предстои, ето и една снимка от нашата първа среща <3

9f-horz
NAdya Subeva Photography

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимки: Личен архив – Nadya Subeva Photography

No Comments Yet

Leave a Reply