Принтове в дамските облекла за сезон S/S 2014

Принтовете са един от основните инструменти за проектиране и формулиране за всички видове облекла. Те определят настроението и влиянието на облеклата, и допринасят за оформянето на основните модни тенденции за сезона. Тенденциите за Пролет/Лято 2014 обещават да са ярки и тонизиращи. Селекцията е направена на база някои от най-популярните модни дизайнери и марки, представили пролетно-летните си колекции.

Флорални принтове

Флорални щампи изглежда саедни от вечните и изключително гъвкави за интерпретация. По време на всеки сезон, виждаме, широк набор от приложения. Ставаме свидетели на ръчно рисувани варианти, огромни цветни колажи, черно-бели версии, фотографски цветя, сюрреалистични изображения, многоцветни щампи, а дори и варианти, съсредоточени върху вътрешната структура на цветята.

print1
thetrendspotter.net

На точки

Tочките възкръсват този сезон. Даден им е по-свеж дух, представени са чрез много атрактивен и привлекателен дизайн, изпълнени са с разнообразие от цветове. Тези цветове се отнасят както за фона, така и за самия принт. От друга страна, това многообразие от цветове разширява и самия размер на точките- от миниатюрен до макси.

На райета

Няма съмнение, че райетата винаги са неугасваща тема за всеки сезон. Въпреки това, има нещо специфично за тенденциите при тях за Пролет/Лято 2014. Това е супер творческата трансформация, която е направена с райетата, като ги превръща в лъчисти океански вълни, сладки комбинации с флорални мотиви, прецизно изрязани форми. Наблюдават се приятни цветови комбинации, постигнати с райета, и накрая огромното разнообразие на абстрактни и каре-наподобяващи вариации.

print2
thetrendspotter.net

Абстрактни принтове

Абстрактните принтове са доста актуални и са едно от новите попълнения в тенденциите за сезон Пролет/Лято 2014. Тези проекти включват огромно разнообразие от теми, цветя, минималистични отпечатъци, но също така ​​имат нещо мистериозно и харизматично в тях. Нали все пак привлякоха вниманието ни.

Животински принтове

Това е  е още един от никога угасващия фокус за всеки сезон и за всички променящите се модни тенденции. Да бъдеш добре манипулируеми и гъвкави, тези модели са обновени и променени, и все пак успяват да запазят своите вродени блясък и шик.

print3
thetrendspotter.net

Принтове, изобразяващи портрети и пейзажи
Вариращи от минималистични прерийни принтове до абстрактни портретни версии едновременно реалистични и илюстративни, тези тенденции също са от съществено значение и са ново попълнение към акцентите за летния сезон. Основната цел на тези модели е да се създаде уникален ефект.

 

 

 

източник:fashion.bg/

снимка: patternbank.com

No Comments Yet

Leave a Reply