Приложения на зехтина в козметиката

Всички знаем колко е полезен зехтина за организма.Освен да го консумираме в салата и някои ястия спокойно можем да се възползваме от него и в домашната козметика. Добре е да знаете, че преди използването на домашни маски за лице е добре да нанесете тънък слой зехтин върху кожата на лицето и след това да добавите маската.

Един от най-бързите ексфолианти за тяло се приготвя също с помощта на зехтин, но към него се добавя и малко количество морска сол.

oliveoil
thelittlecorner.tumblr.com

Освен за красиво и нежно лице, зехтина се използва и за подхранване на косата. Маслото от маслини е изключително полезно за жените, които имат прекалено суха или изтощена коса. Ако и вие сте от тези дами може да използвате следната процедура.

След като сте използвали шампоан преди да изсушите косата нанесете малко количество зехтин, старайте се да нанасяте равномерно от корените до върхът на космите. Завийте главата с шапка за душ и престойте така поне 10 минути след това изплакнете косата обилно с вода и малко шампоан.
При дамите с изключително чувствителна кожа, зехтина се явява удачен заместител на кремовете за бръснене. В този случай се слага малко количество зехтин, целта е само да се навлажни кожата.

Една от старите рецепти срещу стрии използвани в народната медицина е с участието на екстравърджин зехтин. Той може да се използва от бременни жени или такива, които очакват рязка промяна на килограмите. За да се предпазите от стрии е добре веднъж дневно да намазвате проблемните участъци от тялото със затоплен екстракт от 100% студенопресован зехтин. Ако не обичате топли масажи, може да вземете 1 л студенопресован зехтин и към него да добавите ароматни масла от портокал, бор, лавандула без значение, изберете ги по ваш избор за да има приятен аромат и да ползвате така приготвеното масло като мажете кожата си след баня. Ефекта е поразителен, кожата е чудесно хидратирана, мека и еластична. Какво повече можем да желаем 😉

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:youqueen.com

No Comments Yet

Leave a Reply