Приключението наречено DisneyLand

Вече повече от половин век, в света има едно място, което сбъдва хиляди мечти на пораснали и непораснали деца всяка година. За да усетите истински магията, наречена „Дисниленд“ обаче, няма да помогне нито едно от хилядите описания, които сте срещали през годините.

Причината – нищо не е в състояние да опише това, което ще изпитате лично в най-популярния увеселитен парк в света. Дали ще е в Калифорния, Япония, Хонг Конг или най-достъпния за вас вариант – този до Париж, поне веднъж в живота си си заслужава да разберете защо „Дисниленд“ е място, на което винаги се надяваме да се върнем.

Disney1
www.flickr.com

Историята

Първият парк е създаден от небезизвестния аниматор Уолт Дисни през далечната 1955 година в Анахайм, Калифорния, като е кръстен именно на „своя баща“.

Disney3
disneyparks.disney.go.com

По-късно атракцията се разраства с още три комплекса – в Токио, Япония (1983 г.), „Париж, Франция (1992 г.) и Хонг Конг (2005 г.). До днес статистиката е буквално умопомрачителна – само паркът в Париж се посещава всяка година от над 15 милиона души.

Disney2
raisedinthemagickingdom.tumblr.com


Какво да очаквате?

Може би най-важното, което трябва да знаете, преди да се докоснете до удоволствието, наречено „Дисниленд“ е фактът, че той всъщност не е предназначен за детски забавления, с каквато популярност се слави.

disney4
www.flickr.com

Точно обратното – емоциите, които предлагат безбройните атракциони редовно водят до неистови писъци и повишен сърдечен ритъм както от вас, така и около вас. На някои от тях лица под 18 години не се допускат и въобще като цяло „Дисниленд“ разчита на принципа – „като ще се забавляваме, нека да е на предела на физическите и психическите ни възможности“.

disney5
www.welcometosocal.com

За българските ентусиасти, най-практичният вариант е да посетят парка в покрайнините на Париж. До него се стига с т.н. RER влакчета, които се взимат от френската столица и които ви придвижват до атракционите с билет за 7 евро. Може да ползвате метрото, което спира непосредствено пред увеселителния парк или да се доверите на рейсчетата, тръгващи от летище “Шарл де Гол“ и отиващи точно в Disney Land. Разстоянието между двете дестинации е 32 километра. Другият вариант е да отседнете в хотелския комплекс Disney Village.Това ви дава редица предимства, като това да ползвате fast pass, което ще рече че няма да чакате на дългите опашки, имате организирана екскурзия по р.Сена за да разгледате Париж и не плащате билет за вход в Disney Land. Ако не искате да ползвате услугите на конкретна туристическа агенция това прекрасно изживяване може да си го организирате и сами.

Disneyland Park и Walt Disney Studios 

Disney6
http://www.bonitabeachfloridaguide.com/

„Дисниленд“ се разделя на два огромни атракциона, за които едва ли и цял ден ще ви стигне да опитате всички предизвикателства, които те предлагат. По-сериозен като мащаб е Disneyland Park, в който участието ви се изисква в по-голяма степен, но тъй като студията затварят в 19:00, все пак препоръчваме първоначално да отдадете внимание на тях.

disney7
www.ivolgatour.ru


Walt Disney Studios
 – тук може да усетите магията на киното, както ще видите още от самия вход, на който ви посрещат огромните статуи на Мики Маус и Уолт Дисни. Около вас се разхождат герои от безбройни анимации и игрални филми, но това е нищо в сравнение с възможностите, които ви предстоят.

disney8
fantasie.sonnenseitebrigitte.de

Повечето атракциони са вдъхновени от различни филмови заглавия като например The Twilight Zone Tower ot Terror по едноименния сериал, екранизация на романа на Стивън Кинг, но не са за изпускане и Rock’n Roll влакчето на ужасите, неповторимата разходка в света на каскадите на големия екран със Studio Tram Tour: Behind the Magic и много др.

disney9
attractionsmagazine.com

Редно е да ви предупредим, че за изпитанията се нуждаете не само от здрави нерви, но и здраво сърце – така например „кулата на терора“ предлага спускане от 30 метра с асансьор, който имитира пропадане с 60 км/ч. от 20-тия етаж до площадката на началното ниво.

disney10
mickeyandminnie.tumblr.com

Безспорно, за разхождащите се навън хора гледката и фона с отчаяните писъци на осмелилите се да пробват е много забавна, но за да си сред тези, решили да преборят предизвикателството, си е нужна изключителна психика.

Тук не пропускайте: The Twilight Zone of Terror (в брошурата пише: „Drop in, if you dare for a thrilling elevator ride that plummets faster than the speed of gravity“), Rock N’ Roll Coaster starring Aermosith , Studio Tram Tour – Behind the Magic, Armageddon Special Effects.


Disneyland Park
 – тук времето ви вече трябва да е перфектно разпределено, за да успеете да посетите всички атракциони, още повече, че на много от тях се чака и на опашка. Целият Disneyland Park се дели на 4 отделни под-парка – Frontierland, Adventureland, Fantasyland и Discoveryland, като в зависимост от имената им можем да се досетим и какъв тип приключения предлагат.

disney11
www.nuestroneverland.com

Така например във Frontierland ще се повозите с влакче на ужасите около различни скали и пещери, в Adventureland – ще влезете в кожата на Джак Спароу или Индиана Джоунс, във Fantasyland най-щастливи ще са децата, а във Fantasyland ще разберете ставате ли за космонавт или герой от Star Trek.

Тук не пропускайте: Phantom Manor, Big Thunder Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril, Pirates of the Caribbean, Star Tours, Space Mountain – Mission 2, Captain EO (едно от малкото места, на които можете да усетите истински пълноценно силата на петизмерното кино), Autopia, It’s a Small World и за финал – туристическото влакче на Disneyland.

disney12
www.disneytouristblog.com


Цените 

И двата атракциона са с работно време от 10:00 сутринта, но за да не чакате дълго, е добре да се наредите на опашката поне час по-рано. Имайте предвид, че дневно посетителите са над 50 000, така че разпределете максимално практично времето си.

Най-добрият вариант е да си закупите еднодневен билет, който важи и за двата парка за около 60 евро за възрастни и около 50 евро за деца (ако направите предварителна резервация, отстъпката е 15%). Също така препоръчваме т.н. Fastpass Ticket, който ви позволява да използвате различните атракциони в определено време, като по този начин избягвате десетките хора на опашката.

Disney14
www.flickr.com

 

 

 

 

източник: http://likealady.bg/

снимка:disneyparks.disney.go.com

No Comments Yet

Leave a Reply