Портофино…едно от най-красивите места в света

Портофино е едно от най – красивите места в света. Това място е посрещано от знаменитости като Бриджит Бардо и  Берлускони. Портофино винаги е бил и продължава да бъде едно от най – добрите крайбрежни градчета в света, което се дължи на невероятното му разположение и изумително красивата му природа.

Интересно местенце в Портофино е хотел Splendido, който е бил домакин на хора като Елизабет Тейлър, Кларк Гейбъл, Хъмфри Богарт и Ава Гарднър. Интересна е автентичната храна в града.

Портофино печели състезанието по красота в Лигурия, областта с форма на полумесец, известна като италианската Ривиера. Съвършеното малко пристанище на града е вписано в списъка на защитените исторически забележителности, а за Портофино се казва, че е най-фотографираният град в света. Фасадите на жилищата на рибарите са оцветени в ярките цветове, с които Лигурия е известна – бледосинапено, охра, розово и ръждиво.

Portofino
Pinterest

Портофино вече не е рибарско селище и днес е украсено от нафукани вили, кацнали по хълма на града, малките лодки, поклащащи се в яхтклуба ( ефектни 45-метрови яхти), вече не се използват за риболов, а за удоволствие.

Portofino3
Pinterest

Този извънредно красив град е разположен в края на добре запазен полуостров – грижливо охраняван държавен резерват, пресичан от маркирани пътеки, от които може да се насладите на красиви гледки на крайбрежието. Може добре да се повеселите в ресторантите край пристанището, макар и по разположение те да са туристически капанчета.

Portofino2
portofino.it

Следвайте неудържимия аромат на паста trenette (лоски тънки спагети) със сос песто и печени на скара скариди в чеснов сос за едно обезоръжаващо просто лигурийско похапване. Привлекателно разположено върху склон над града е едно от най-прочутите места за ваканция – хотел „Сплендидо“. Ако списъкът на световноизвестните гости не предизвика световъртеж у вас (херцогът и херцогинята на Уиндзор са първите, разписали се в книгата за посетители през 1952 г.), гледките, откриващи се от този бенедиктински манастир, превърнат във вила, а след това в петзвезден хотел, със сигурност ще го направят.

Portofino7
www.russiaitaly.com

Шестнайсетдекаровата градина с луксозна субтропическа растителност е толкова пленителна, че дори петминутната бавна разходка надолу към идеално поддържаното пристанище на Портофино (и наскоро открития там сроден хотел – „Сплендидо Маре“) не може да съблазни гостите да се отдалечат. Простата радост от един aperitivo върху терасата на „Сплендидо“ с изглед към романтичния залив и покрития с дървета полуостров превръща всяка вечер в голямо събитие. Граучо Маркс добре го е обобщил: „Чудесно място, чудесни хора“.

Portofino4
ellf.ru

Портофино е предпочитана дестинация за незабравим меден месец. Мястото предполага много романтика и не случайно там се правят най-красивите и незабравими сватби.

Portofino6
janisratnieks.blogspot.com

Най-подходящото време да посетите това прекрасно местенце в Италия е през май, юни и септември. Макар и затворен за движение на моторни превозни средства, задръстването по крайбрежния път води до превръщането на посещението през юли и август в тест за търпениe.

 

Подарете си една незабравима разходка до Портофино през май с www.balkancomfort.com и тяхното неустоимо предложение: http://www.balkancomfort.com/Summer_italy/view.html?oid=541596

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: palmbeachgirl.tumblr.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply