Ползите от меда за лицето

 

Меда е една от най-често срещаните съставки в домашните маски за лице, и има защо да е така. Той е не само полезен за кожата на лицето и тялото, но и много полезна храна. Много специалисти считат, че меда има анти-ейдж действие, също така успешно омекотява кожата и затова толкова често е използван в козметичната индустрия. Всички сте чували за прополис от мед и за неговите чудодейни свойства. Меда съдържа антиоксиданти и витамини освен това е без холестерол и не съдържа натрий. Има всички необходими свойсва за да ни поддържа живи и е единствена незаменима съставка в света на козметиката.

honey

Предимствата на меда са:

 

1. – почиства много добре кожата

2. – меда не само почиства, но и много добре овлажнява кожата

3. – счита се, че меда създава естествена защита от слънцето

4. -като изключим всичко казано до тук, меда е естествен продукт за превантивно остаряване на кожата. Той я подхранва толкова добре, че е в състояние да я задържи с години млада и еластична.

5. – антиоксидантите на меда са в състояние да предпазват кожата от преждевременно остаряване и разрушаване на клетките и.

89f8087cfc0152fb6764ae755c0b3eae

Ето и една страхотна маска за възстановяване на кожата на лицето:

Смесете 1 чаена лъжичка куркума и 1 супена лъжичка натурален мед докато станат на паста, нанесете я върху лицето и оставете да изсъхне. Не говорете докато трае процедурата. Веднъж когато е изсъхнала маската, я отстранете с хладка вода.

Това е една чудесна маска, с която може да отстраните неравности и белези по кожата, освен това ще избистри тена и цялостно ще почуствате кожата освежена.

 

Достатъчно основателни причини да включим меда в ежедневното си меню нали!

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply