Полезните плодове за сезона

Всеки сезон има своите характерни плодове, обикновено това са “супер плодовете“. Наричаме ги така защото имат несравними качества спрямо останалите, и именно на тях трябва да залагаме всеки сезон, ако искаме най-много витамини,полезни вещества и свойства да усвоява организма ни.

Ето кои са есенните супер плодове от които може да си похапвате на корем:

Грозде

Адски вкусно и адски полезно, то ще зареди тялото ви с ударна доза витамин С и вещества с антибактериално действие. Гроздето е чудесна профилактика и срещу сърдечно-съдови болести и Алцхаймер. А едно от най-хубавите му свойства е фактът, че подпомага избелването на зъбите.

Ябълки

Те са в топ 10 на супер плодовете и от край време се знае, че са страшно полезни за какво ли не! Фибри, антиоксиданти,витамини, минерали… Ябълките ги съдържат в огромно разнообразие и количество, така че редовното им похапване ще ви спести редица заболявания плюс напълняване.

 fallfruits

Авокадо

Ок, то не е съвсем есенен плод, но пък може да се намери по всяко време у нас. Авокадото всъщност е с качествата на зеленчук и се смята за един от най-ефикасните в борбата с вредния холестерол.

Банани

Още един плод, който не е есенен, просто защото е екзотичен. Но пък нека си го кажем – най-обичаме да си го похапваме есента и зимата! А това е супер, защото прелива от витамин С, витамини от В групата и минерали като манган и калий.

 

Помнете, че плодовете са много полезни за нашия организъм и е важно да присъстват в менюто ни. Изборът е ваш , слушайте тялото си, то най-добре знае от какво има нужда.

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply