Полезните вещества на динята

Всички знаем колко е полезно да консумираме колкото се повече плодове и зеленчуци, защото са богати на витамини, фибри и други полезни вещества за нашия организъм. Но замисляли ли сме се  кой плод или зеленчук какво точно ни дава. Днес ще обърнем специално внимание на един любим за много хора плод – ДИНЯТА.

Тя е не само ужасно вкусна, но и:

1. Това е плода с най-високо алкално съдържание.

2. Намалява високото кръвно налягане

3. Намалява риска от сърдечни болести.

4. Динята е с най-високо съдържание на вода – 92%

5. Засилва имунната система.

wotermelon1
blog.hostthetoast.com

6. Регулира нивата на захар в организма

7. Укрепва костите

8. Попаднала веднъж в организма ни тя дирекно се превръща в енергия.

9. Прочиства бъбреците

10. Чудесна е за превенция от ракови заболявания.

Тя е източник на витамини С, В6, и А, антиоксиданти, аминокиселини и още много. Можете да я ядете направо от резана, но може да си приготвите фреш, да я комбинирате с други храни като сирене например. Може да си направите лимонада с диня, може да я включите в коктейл. Без значение как ще я консумирате наслаждавайте се на вълшебният и вкус и се радвайте на това, което ви дава като полезни вещества.

източник:ladymagazine.bg
снимка: manusmenu.com
No Comments Yet

Leave a Reply