Познай тъмното лице на душата си…eдин по-различен хороскоп!

Всеки от нас освен традиционния има още един – скрит – зодиакален знак. В дълбока древност египетските жреци открили астрологична система от 10 тайни знака, отговарящи за тъмната страна на човешката душа. Какви са твоите лошотии?

КЕНТАВЪР
(8 януари – 12 февруари)
Кентавърът е наполовина човек, наполовина – кон. Ето защо у хората, родени под този знак, животинските инстинкти често надвиват човешките. Понякога им е доста трудно да сдържат “зверските” си емоции, като гняв, ревност, похот, страх.

ХАРПИЯ
(13 февруари – 18 март)
Жената с огромни птичи криле и остри нокти в гръцката митология е символ на смъртта. Със своята енергия тя е дарила всички родени през този период. На “родените харпии” им е много трудно да прощават обидите, те са изключително злопаметни и могат с години да таят в душата си негодувание и ненавист. Дори харпията да не отмъщава на “душманите” си, тя често се радва, когато те изпаднат в беда.

ПЕГАС
(19 март – 24 април)
Подобно на крилатия кон от легендата носителят на този знак се носи над простосмъртните, които леко презира. Родените под знака на пегаса се отличават с буйна горделивост и черна завист. От малки са убедени, че заслужават най-добрия живот, който не са получили по нечия вина. Те ненавиждат да решават битови проблеми, но много обичат да командват. Трудно можем да ги наречем романтици. Дори открили втората си половинка, те се измъчват от въпроса дали не може да се намери някой по-добър партньор.

ЦЕРБЕР
(25 април – 30 май)
Триглавото куче с ужасяващ лай в античната митология охранява вратата към царството на мъртвите. Родените под този знак се отличават с раздразнителност, която околните приемат за злобност. И неслучайно – церберът е способен да се нахвърли с юмруци върху човека, който не му е угодил. А ако възпитанието не позволява на цербера да проявява инстинктите си, той страда от постоянни стресове и депресии.

САТИР
(31 май – 3 юли)
Секс, секс и пак секс – това е страстта, която движи сатира. Сред мъжете сатири често се срещат безсрамни женкари, лесно очароващи и също така лесно разбиващи женските сърца. Жените пък без капка съвест рушат чужди семейства, за да получат харесалия им мъж за любовник. А които се срамуват да правят това, посвещават много време на еротични фантазии и мастурбиране.

ОКЕАНИДА
(4 юли – 10 август)
В древногръцката митология океанидите са морски нимфи, които със сладките си гласове примамвали нещастните моряци при себе си на острова. Приближавайки се към острова, мореплавателите се натъквали на скали и се давели. Така че сред родените под този знак мнозина използват чара си, за да се докопат до желаното. Жените океаниди по принцип са фатални съблазнителки, обожаващи да се преструват на безпомощни и да въртят мъжете, както им е угодно. Мъжете пък изкусно се правят на добри и безхитростни. На тази въдица се хващат немалко наивни дами.

ГРИФОН
(11 август – 15 септември)
Грифонът – полулъв-полуорел – е символ на войната и враждата. Носителите на този знак често страдат от нетърпимост и фанатизъм. Те могат до последен дъх да се придържат към някакви принципи /често доста безсмислени/, затова всички несъгласни с грифоните, се превръщат в техни най-зли врагове. Някога именно родените под този знак организирали лов на вещици и ръководели инквизицията.

ХИМЕРА
(16 септември – 22 октомври)
Химерата е митично същество, притежаващо свойството внезапно да се появява от въздуха и да изчезва в него. Носителите на този знак се отличават с изострено възприятие и вечен стремеж към хармония. Ако химерите не я намерят, могат да се разболеят тежко или неочаквано да изчезнат от живота ви. Химерите са податливи на депресии, зле са приспособени към реалния живот и често съществуват в собствен паралелен свят. Почти никога не лъжат, но на тях не бива да се разчита – толкова са призрачни.

СФИНКС
(23 октомври – 30 ноември)
Студен, пресметлив и хитър, сфинксът непрекъснато се стреми да се извиси над околните. Друга негова черта е икономичността. Носителят на този знак се радва на всяка възможност да спести нещо, дори ако не се нуждае от пари. Любовта му към парите често се превръща в истинска мания.

МИНОТАВЪР
(1 декември – 7 януари)
Както и у кентавъра, у минотавъра – същество с глава на бик – преобладават животинските рефлекси и черти. И най-вече първичният инстинкт. Минотавърът му се отдава грубо и примитивно. Но за разлика от своя събрат с конска половина, минотавърът е и крайно зависим от чуждите съждения. Най-трудното за него е да живее за себе си, без да му пука какво ще си помислят и ще кажат околните. Заради общественото мнение и евтината популярност той е способен дълго да се инати и да се опъва с рога.

източник:blitz.bg

No Comments Yet

Leave a Reply