Подхранващи маски за коса

Козметичната индустрия ни предлага какво ли не за да поддържаме външния си вид безупречен. От всякъде валят реклами за какво ли не и все пак много жени предпочитат да се доверят на натурални продукти с които да си подхранват косата, кожата и ноктите. Първо защото така семейния бюджет няма да бъде много ощетен и второ защото подобни процедури имат страхотен ефект.

Приготвили сме ви няколко маски за коса, които са тествани и ефекта е доказан: косата става по здрава, силна, придобива блясък и расте наистина по-бързо.

Като за начало трябва да знаете, че редовното правене на масаж на скалпа. Няма да ви отнеме много време, отделете 10-ина минути и разтрийте с кръгообразни движения главата. Може да го правите вечер докато гледате някой любим филм или просто си почивате. Това не само ще ви накара да се отпуснете и релаксирате, но ще засили кръвообращението на скалпа, а това от своя страна ще се отрази на косата ви. Тя ще стане много по-силна и ще започне да расте по-бързо.

 

Маска с лук и мед

Тази маска се препоръчва да я нанасяте върху косата веднъж седмично. Първо измийте косата с нежен шампоан и след това нанесете предварително направена паста от 3 с.л. пасиран кромид лук и 1 с.л. мед. Стойте така около час и изплакнете косата с топла вода.

 

Маска с яйце и зехтин

Тази протеинова маска е много ефективна в случаите когато искате да стимулирате растежа ха косата. Вземете две яйца и ги разбъркайте хубаво, добавете 2 с.л. зехтин /студенопресован/. Ще я направите още по богата на витамини ако добавите и 2 с.л. мед към тази смес. Ще получите плътна текстура, която нанасяте върху косата и след 1 час отмийте със шампоан.

 

Бананова маска

Всички знаем,че бананите са пълни с полезни витамини и минерали, ето защо вземете 1 банан и го намачкайте много хубаво. Смесете 1 яйце, 1 с.л. мед и 1/2 чаша бира. Полейте косата си с тази смес и оставете да изсъхне. По-късно измийте хубаво косата със шампоан. Тази маска подхранва косата от основата до върховете. Правете си я веднъж месечно.

 

Освен да прилагате подобни маски е хубаво да водите здравословен начин на живот. Често пъти си мислим, че може да минем само с една, две процедури и това ще бъде достатъчно да изглеждаме добре, но за съжаление ако искате дълготраен ефект ще е необходима грижа и за организма от вътре навън.

Включете много протеини в дневното си меню, витамини А,В,С,D и Е са много добри за косата. Така че хранете се с храни богати именно на тези витамини ако искате хубава, здрава и бляскава коса.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:lifefoodnutrition.org

 

No Comments Yet

Leave a Reply