„Плаващият“ дворец в Удайпур

Гостите на хотела сякаш попадат в една отминала епоха

Не е задължително да ходите на Малдивите или Бора Бора, за да се радвате на хотел, позициониран над водата. Може да опитате нещо съвсем различно и да посетите Индия. В индийския град Удайпур се намира може би един от най-известните хотели в цялата страна. „Лейк Палас“, както е неговото име, прилича на истински блестящ мираж, разположен в езерото Пичола.

palace3

Хотелът-дворец е построен между 1743 и 1746 година под ръководството на Махарана Джагат Сингх II – 62-рият наследник на кралската династия в Удайпур. Първоначално „Лейк Палас“ бил построен като летен кралски дворец-резиденция върху основата на скала, намираща се в езерото. Интересното е, че когато нивото на водата се покачи повече, скалата се скрива и отстрани изглежда, че сякаш хотелът плува в езерото.

palace2

След като няколко поколения на кралската династия използват „Лейк Палас“ като резиденция, през 1960 година дворецът се превръща в луксозен хотел. 11 години по-късно сградата бива разширена с цели 75 стаи. Днес хотелът се радва на пищни интериори и изискано обслужване като за крале. Всичко това прави атмосферата специална и гостите на този хотел се чувстват така, сякаш са попаднали в минала епоха.

 

 

източник: tialoto.bg

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply