Перлата на Анталия

Императорският разкош в най-скъпия хотел на Средиземноморието

Мардан Палас е перлата в короната на Анталия

Ако имате повечко пари и искате да си направите една наистина тузарска почивка, не е нужно да ходите до Дубай или до някой екзотичен остров. Близо до нас в съседна Турция – и по-точно в Анталия – се намира най-скъпият хотел на Средиземноморието.

„Мардан Палас“ е построен през 2009 г. от азербайджанския бизнесмен Телман Исмаилов. За построяването и обзавеждането му той е инвестирал 1,65 милиарда долара. А на откриването на хотела на 29 май 2009 г. специално пристигнаха звезди като Марая Кери, Шарън Стоун, Ричард Гиър, Парис Хилтън, Том Джоунс и др.
1-95
Хотелът впечатлява не само със своите 560 стаи, 16 ресторанта, 32 бара, но и с най-големият СПА център и басейн в Европа.

„Мардан Палас“ безспорно е перлата в короната на Анталия. Той е на самия морски бряг и е само на 15 км от летището и 25 км от центъра на града.

Общата площ на комплекса е 180 000 m2, като в него има една 8-етажна, две 6 – етажни основни сгради и 30 градински къщички. Интериорът на хотела напомня на пищния лукс от най-славните години на Константинопол. Дизайнът му е повлиян от архитектурата на забележителни исторически сгради в Истанбул от или преди времето на Османската империя: Двореца Долмабахче на Босфора, Мостът Галата, пресичащ Златния Рог, Къз Кулеси и още много други, оставили своето отражение в новия Мардан.

 

От туристическа агенция Балкан Комфорт са ви приготвили няколко наистина неустоими новогодишни предложения: http://www.balkancomfort.com/nova_godina_out/view.html?oid=496473

 

източник:www.tialoto.bg

снимка: Google

No Comments Yet

Leave a Reply