Патладжанени рулца

Продукти

1 малък патладжан
1 голям домат
прясна мащерка
зехтин

Плънка

50 г сирене
50 г кашкавал
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
1 яйце
1 с.л.квасена сметана
1 с.л.галета

Приготвяне

* Нарежете патладжана по дължина на тънки ленти без да го белите. Посолете филийките и ги оставете да преседят 10 мин. Изплакнете с вода и ги подсушете с кухненска салфетка.

* Настържете сирената на едро ренде и ги смесете с останалите продукти за плънката.

PATLADZAN

* Сложете по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и завийте на рулце. Поставете готовите рулца в намазана с малко зехтин тавичка. Поръсете ги с листа прясна мащерка.

* Нарежете домата на максимално тънки филийки. Върху всяко рулце сложете по една филийка домат. Полейте с малко зехтин и изпечете патладжаните за 20 мин.на 200*. Преди да поднесете, поръсете блюдото с мащерка.

 

 

източник:http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6677.html

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.