Парафинова терапия през зимата

Вече студено, зимата е факт и тепърва предстоят най-студените месеци. Ето защо е хубаво да се погрижим за кожата  си и да я предпазим от тежко изсушаване и напукване.

Лечебните и възстановящи качества на процедурите с парафин са известни от векове. Парафинът осигурява възможност да се ускорят оздравителните процеси в тялото, да се отпуснат мускулите и да се успокои напражението и болките в ставите. Парафиновата терапия се използва често за третиране на спортни травми или други подобни, при които е необходимо да се прилагат терапии с топлина. Едно от често пропусканите предимства на парафиновата терапия е свойството да възстановява водния баланс на кожата, да отваря порите, да подобрява работата на масните и потни жлези, да повишава циркулацията на кръвообръщението и като резултат да води до цялостно успокояване на третираните участъци. В много ситуации парафиновата терапия се прилага в съчетание с масаж.

Терапията не отнема много време, а ефекта е видим веднага. Необходимо е да се следват само няколко проси правила. Преди терапия е добре местата, които ще се третират да бъдат добре почистени, ексфолирани, подсушени и от тях да бъдат махнати всякакви бижута и акесоари. За по-добър ефект отпуснете максимално частите от тялото които ще се третират. Както повечето топлинни терапии, така и парафиновата терапия не е препоръчителна за хора с разширени вени и хипертония (високо кръвно налягане). За дълготрайно запазване на резултата е добре се направят няколко последователни терапии през около 7-10 дни.

The concern about the skin
blog.mardesalut.com

Най-често използваните терапии с парафин са – парафиновите терапии за ръце. Ръцете са второ място по уязвимост след лицето – най-често кожата на китките страда от зачервяване, напукване, изсушаване и белене. Парафиновата терапия за ръце създава приятно чувство на свежест и подмладяване на кожата. Ползите при тази терапия са – омекотяване кожата, дълбоко подхранване, стимулиране на кръвообращението, изглаждане на малки бръчици и изсветляване петна. Ръцете ви ще добият нежен, копринен и здрав вид. Освен за ръцете тази терапия е много полезна и за ноктите – нокътната плочка се заздравява и стабилизира, хидратира се, подхранва се и се подобрява нейната еластичността.

Много ефективни са и парафиновите процедури за крака. Често модерните но неудобни обувки са причина краката ви да не са в много добро състояние. Например – кожата на ходилата се напуква, загрубява или се възпалява, появяват се мазоли. След няколко поредни терапии с парафин – ходилата ви ще станат меки и гладки. В допълнение към естетичните и лечебни свойства, парафиновата терапия за краката и ръцете има и добър успокояващ ефект. Потапянето в приятната топлина на прафина дори за тридесетина минути има силно релаксиращо действие и е истинско удоволствие. След приятната процедура вие не само ще изглеждате прекрасно, но и ще се чувствате отпочинали.

PARAFIN2
www.vivioderzo.it

Едно от предимствата на парафиновите терапии е тяхната универсалност, може да се прилагат на всеки участък от тялото – лицето, ръцете, краката, бедрата и корема. При парафиновите терапии за лице се използва парафин, пригоден за нежната кожа на лицето. Предимствата на този парафин са по-ниската температура и допълнителните съставки, които го правят безвреден, ако кожата е по-чувствителна на температурни промени. Силно хидратиращото действие го прави много подходящ за суха кожа, за изглаждане на бръчки или за „повяхнала“ кожа. Преди нанасяне, лицето се подготвя със специални ампули за регенерация и лифтинг ефект или със серуми за интензивно хидратиране, в зависимост от специфини нужди на вашата кожата. Парафиновата маска за лице подпомага проникването на активните съставки и подсилва тяхното действието.

Парафиновите терапии са едни от най-подходящите процедури през зимните месеци. Чрез тях ще придате мекота и здрав вид на вашата кожа. За да избегнете сухата и загрубяла кожа особенно през студените дни – е хубаво да се възполвате от такива процедури. повечето козметични салони ги предлагат, така че спокойно може да се обърнете към личната си козметичка :).

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:blog.vitacost.com

No Comments Yet

Leave a Reply