Отървете се от мазнините и влезте във форма за 90 дни

Звучи ли ви невероятно? Как можем само за 90 дни да стопим излишните мазнини и да се сдобием с тяло за което винаги сме мечтали? В интерес на истината мили момичета, както и да го гледаме 90 дни са точно 3 месеца, а това e период за който можем да обърнем процесите в нашето тяло, да се разделим със старите навици и да създадем нови. Да се научим да се храним правилно, да тренираме поне 5 пъти в седмицата така, че да активираме метаболизма си и да започнем да виждаме резултата от нашите усилия.

За 90 дни е абсолютно възможно да промените целия си живот само ако следвате тези 6 съвета:

Съвет #1:  Три дни от седмицата не консумирайте месо. Заместете месото със зеленчуци и бобови храни, които са чудесен източник на протеини като: пресни зелени зеленчуци – броколи, спанак, лапад. Също така от семейство бобови може да наблегнете на леща без значение дали е традиционната леща или червена леща.

Съвет #2: Не консумирайте други напитки освен чай, вода и обичайната чаша кафе. Сигурна съм, че някой от вас ще попитат за вино….Да и Аз обичам чаша вино с вечерята, но гледайте да се ограничите до не повече от 2 чаши червено вино на денонощие. Доказано е, че виното, особено придружено със здравословна вечеря е чудесен антиоксидант и се отразява много добре на организма. Освен това ни успокоява и отпуска, което е безспорно най-доброто му преимущество, имайки в предвид колко стрес има около нас.

Съвет #3: Тренирайте поне 5 пъти в седмицата. 30 минутна високо интензивна тренировка е най-доброто, което може да дадете на тялото си. Колело, изкачване, тичане, танци, фитнес, аеробика, DVD с някоя модерна кардио тренировка в домашни условия – каквото и да е, само спортувайте, движете се, дайте кислород на тези мускули, позволете им да заживеят отново. Може а тренирате сутрин, в обедната почивка, вечер, когато се чувствате в кондиция. Може да споделите тези си занимания с ваш приятел, така няма да сте сами в начинанието си и ще може да се споделите и радостта от промените, които ще започнат да настъпват във вашето тяло. Присъединете се към някоя фитнес група, там има много сродни души и ще видите, ще не сте сами, ще има и други като вас, които искат да заживеят с едно ново Аз. Може да направите всичко това нали!? 😉

Съвет #4: Създайте навик да консумирате по-често сурова храна. Ако в обедното ви меню има повече от 5 съставки, то със сигурност поне 2 са в излишък и не са необходими на организма ви. Опознайте марките от които пазарувате продуктите с които си приготвяте храната. Избягвайте храна, която е пълна със захар и е била подложена на термична обработка. Достатъчно сме слушали за това колко негативно  ни се отразява пакет чипс, така че е излишно дори да го споменавам. Ресторантите за бързо хранене тип McDonald’s, KFC и прочие не са обект на обсъждане, не и в тази статия :). Тялото ви не заслужава това, повярвайте ми. Ние сме това с което се храним, така че нека бъде най-доброто!

Съвет #5: Нека тялото ни бъде щастливо. Ако агонизирате за парче шоколад и имате чувството, че сте способни да „убиете“ някой заради това, то тогава не се измъчвайте. Купете си натурален шоколад и му се насладете. Колко от вас са запознати с това, че черния шоколад освен че съдържа антиоксиданти засилва и метаболизма ни?

Съвет #6: Забавлявайте се и се отпуснете! Излезте навън с приятели, слушайте любимата си музика, отидете на кино или си организирайте филмов маратон у дома с любимите ви филми, планирайте семейна вечеря, отдайте се на спомени, смейте се….многооооо! Каквото и да е, само да ви кара да се чувствате щастливи и да понижава стреса, който трупате в ежедневието си. Доказано е, че именно стреса е един от главните виновници за натрупването на излишни килограми. Така, че се отпуснете, света няма да свърши само защото сте оставили даден казус за утрешния ден и сте решили да изпиете чаша вино в добра компания.

Това са малка част от съветите, които бих могла да ви дам в посока утвърждаване на полезни здравословни навици, но е едно добро начало. От вас искам да направите първата крачка, а именно да се решите, да пожелаете да се промените, да пожелаете да се преродите. Не мога да ви обещая, че ще е лесно, но определено мога да ви кажа, че когато се погледнете в огледалото ще си кажете – мамка му, струваше си усилията!!!!

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимка: Pinterest

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply