Отмийте дефектите..

Всички малки недостатъци по лицето често пъти са причина много от нас да откажат вечеря или среща,да се спотайват по тъмните ъгли на залата и да изпитват неудобство от вида си. На пазара вече има огромно разнообразие от продукти, които имат за цел точно това, да се борят с проблеми, като акне, черни точки и други подобни. Да, но за съжеление ефекта от тях, е че в следствие на химичните съставки, които съдържат кожата остава суха и излющена, а портофейла ви значително олекнал.

 

Ето защо решихме да ви предложим алтернативни методи, с помоща на които да се справите с подобни проблеми. Най-вероятно някои от вас са ги чували. Ето какви са те:

 

Аспирин и лимонов сок. Аспирина намалява зачервяванията по кожата и подпухналостта, също така съдържа силицилова кисилина, която попива естествената мазнина на кожата и отпушва порите. Лимона съдържа лимонова кисилина, която ексфолира кожата и витамин С, което е добре познат антиоксидант.

 

За да си направите измиващо средство против черни точки и дефекти натрошете два Аспирина и добавете лимонов сок, по малко за да се получи паста (гъстотата на консистенцията е важна, трябва да покриете цялото лице). Нанесете на добре почистена кожа, оставете докато изсъхне, след което изплакнете с топла вода и продължете с всекидневната грижа за лицето.

 

Като всяко ново нещо е хубаво да тествате на малък участък от кожата, за да сте сигурни, че няма да има странични и нежелани реакции.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:oliviapalermo.com

No Comments Yet

Leave a Reply