Отказвам да бъда СУПЕРЖЕНА!

Посвещава се на всички жени… и техните мъже!

Твърде дълго се опитвах. Да отговоря на всички очаквания. Да бъда безгрешна. Да бъда супержена…
Исках да бъда неговата перфектна половинка. Да предугаждам всичките му желания, да откликвам на всичките му нужди. Давах му кураж от моя кураж. Подхранвах мечтите му с моите мечти. Исках да съм рамото, на което се опира. Крилата, с които лети…
Когато паднех, не издавах стон. Стисках юмруци, надигах се бавно и ставах. Продължавах. Исках да ме види такава. Силна, самостоятелна, борбена. Решаваща всеки проблем, минаваща през всяка криза. Исках да покажа, че мога да се справям сама. Защото така прави всяка супержена…
Докато не разбрах, че опитвайки се да бъда супержена, бях забравила какво всъщност е да си Жена.
Супержената не обръща внимание на себе си,… защото е заета да спасява хората около себе си. Тя е свикнала да носи света на раменете си. Може би затова отдавна е забравила какво е да държи високо изправена главата си.
Tя няма време да преследва мечтите си. Защото е посветила времето си да помага да се сбъдват чужди мечти. Няма време да се погрижи за себе си. Защото е посветила времето си на грижи за другите.
За нея няма истинска почивка. Няма дни за сладко безделие. Чакат я твърде много неща за вършене. Твърде много обещания за изпълнение. Чакат я твърде много „трябва“…
Тя е първа в офиса. Не закъснява. Поема нови и нови задачи. Никога не отказва помощта си. Знае, че другите разчитат на нея. А другите знаят, че тя винаги е там, за тях. Забравила е обаче какво е да там за себе си. Супержената е перфектният служител. Но не е перфектна за самата себе си.
В края на работния ден тя няма време за чаша вино с приятелки. Защото бърза. Винаги бърза. Към магазина, за да напазарува. Към вкъщи, за да почисти, подреди, да сготви. Супержената е перфектната домакиня. Но не е перфектна за самата себе си.
Тя е стожерът във връзката. Компасът във време на буря. Лунната пътека в нощта. Тя знае, че мъжът й има нужда от силата й. За да бъде силен. Има нужда от мъдростта й. За да бъде мъдър. Има нужда от нея. За да бъде себе си. Супержената е перфектният партньор. Но не е перфектна за самата себе си.
А всъщност всяка супержена копнее да бъде оставена просто да бъде Жена.
Нежна, ранима, понякога слаба, объркана, спонтанна, необуздана, дива… Търсеща себе си, преоткриваща женствеността си, изживяваща свободата си. Разкриваща страховете си, прегръщаща слабостите си. Носеща чиста енергия и огнен ентусиазъм, с блестящи от младежка наивност и любопитство очи. Посвещаваща време и любов на самата себе си. Плуваща с вълните, целуваща дъжда. Искаща. Вярваща. Просто… дишаща.

 

ОТКАЗВАМ ДА БЪДА СУПЕРЖЕНА. ОТ ДНЕС ЩЕ СЪМ ПРОСТО ЖЕНА.

 

 

 

 

автор: Гергана Лабова

източник: facebook

снимка: Pinterest

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply