Основни грешки при поддържането на коса

Косата безспорно изисква много грижи ако искаме да си я отгледаме дълга,лъскава и здрава. Вероятно сте се опитвали да правите какво ли не, за да постигнете този резултат. Наред със всички маски, процедури и многократни посещения при фризьора, които сте направили  сме сигурни, че сте допускали и някои грешки, за които дори не подозирате. Ето някои от най-често срещаните!

Не се решите преди измиване

Това е много пагубно за косъма. Косата е най-крехка, когато е мокра, затова недейте да я решите в банята, а преди да я намокрите. Ресането на мокра коса предизвиква повече заплитане. Ако все пак искате да я разрешите под душа, сложете балсам. Използвайте рядък гребен.

Решите само краищата

Има много причини за накъсване на косъма. Ресането не е единствената, затова не го избягвайте, защото от него има и много ползи. Масажирането на скалпа раздвижва кръвообращението и стимулира растежа. Така че забравете за ресането само на краищата – от него няма особена полза.

Прекомерно миене

Ежедневното миене не се отразява добре на повечето типове кожа на главата. Многото съставки в козметичните продукти изсушават скалпа и косата започва да става безжизнена и губи блясъка си, независимо колко добри и скъпи са балсамите и шампоаните ви. Препоръчително е балсамът да се ползва през ден.

Интензивно бърсане с кърпа за коса

Силното разтриване на мократа коса вреди на горния слой на кожата на главата, което би могло да доведе до начупване, изсушаване на косъма и загуба на блясък. Подсушавайте внимателно с върха на пръстите си с помощта на кърпа, а най-добре е да я оставите да се изцеди от само себе си.

Използване на нагорещена преса или маша върху мокра коса

Груба грешка! Не бъркайте машата със сешоара – тя няма да изсуши косата ви. Даже и сешоарът не е препоръчително да бъде използван ежедневно, но все пак е по-щадящ вариант. Косата трябва да бъде напълно суха, преди да я изправите или накъдрите.

Мислите си, че можете да оправите цъфналите краища с продукти

Невъзможно е. След като косата е цъфнала, нищо не е в състояние да я оправи, освен ножицата. Ако прекалявате със сушенето, къдренето, изправянето и всички тези екстремни за косъма процедури, е добре да посещавате често фризьора си. Видимо цъфналите краища правят косата да изглежда слаба, рядка и увехнала, а това няма да повлияе добре на красотата ви!

 

 

 

източник:http://www.az-jenata.bg/

снимка: bellasugar.com

No Comments Yet

Leave a Reply