Оригинални идеи за фенери за Хелуин

Всяка година Халоуин дава на хората възможност да изразят своята най-творческа страна. Този стар келтски езически ритуал днес е празник, който най-вече се налага от американската поп култура, но пък е доста забавен и вече се празнува на доста места по света, не само в западния

Хелоуин, който се чества в католическия ден на Вси светии (31 октомври), се свързва с маскарадни костюми, със страшните нощни партита и разбира се с фенерите от тиква.

Този донякъде нелеп, но доста вълнуващ (особено за децата) празник е идеален повод да проявите семейно творчество и заедно с членовете на семейството си да създадете интересна декорация у дома и преди всичко да си направите чрез резба фенер от тиква или някакъв друг материал. При всички положения преди да хванете ножа/ножицата е добре да си направите скица и по-точно шаблон на дизайна, който смятате да оформите върху вашия фенер.

След като направите скицата върху хартия, залепете я с тиксо върху тиквата или я очертайте с маркер, по чийто контур после ще изрязвате.

Fener1

Фенерът ви от тиква може да прилича на мумия, на скелет, на дух или на нещо съвсем различно, което не е страховито, а по-скоро забавно или смешно. Освен от бяла, жълта, кръгла или продълговата тиква, можете да направите вашия фенер за Хелоуин и от други материали, например от портокали, ябълки, ананас, хартия, буркани или от свещи, чийто восък да издълбаете в желаната форма.

Fener6 Fener7 Fener8 Fener9

 

 

източник: tialoto.bg

снимки: pumkinmasters.com

No Comments Yet

Leave a Reply