Овлажняваща маска за пролетта

Преминаването от един сезон към друг понякога е объркващо не само по отношение на това какво да облечем, но и за нашата кожа. Докато тежките условия през зимата я изсушават и дехидратират, пролетта и вдъхва нов живот. За да подготвите лицето си за пролетта ви е необходимо да инжектирате мега хидратанти в нея за да компенсирате всичко онова, което зимата и е отнело.

Известния козметолог Селия Уанг е създала перфектната маска за тази цел. Тя мигновено хидратира кожата и е страшно лесна за приготвяне. Тази маска ще помогне на кожата ви да се възстанови в дълбочина и да се хидратира точно навреме преди да е дошла пролетта.

moistermask
http://beautybanter.com/

Какво ще ви е необходимо:

1 капсула олио от касис

1 с.л. мед

1 с.л. органично кокосово мляко

1 капсула витамин В12

Какви са ползите от съставките?

Олио от касис – съдържа най-голямо количество от гама линолинови киселини/естествени мастни киселини и действа противовъзпалително/. Касиса ни защитава от влиянията на околната среда като успокоява и облекчава кожата.

Мед – естествен източник на антибактериални, антиоксидантни и противовъзпалителни вещества. Подхранва и възстановява кожата.

Органично кокосово мляко – Успокоява и хидратира сухата и лющеща се кожа.

Витамин В12 – Успокоява силно раздразнена кожа, дори в случаи , които са стигнали до екзема.

Начин на приготвяне:

Вземете нещо остро  и спукайте капсулите. Изстискайте ги хубаво в купата в която ще приготвяте маската. Добавете меда и кокосовото  мляко. Разбъркайте много хубаво съставките. Масажирайте кожата на лицето около минута с получената смес, след което оставете за 10-15 мин. Изплакнете с топла вода. Ако ви е останало излишно количество в никакъв случай не го пазете в хладилник за да го ползвате пак.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply