Новолунието сбъдва желания – как да си ги поръчаме обаче?

Хората от край време са се доверявали на фазите на луната, за да привлекат в живота си просперитет и благополучие. В това отношение новолунието е най-благоприятната фаза, тъй като се вярва, че именно тогава енергиите се комбинират по такъв начин, че да сбъднат дори и най-съкровените ни желания.

Вярва се, че новолуние е най-добрият период за стартиране на нови проекти и начинания, тъй като тогава Луната повлиява растежа, понеже самата тя започва да расте.

Разбира се, за тази цел е важно да знаете как максимално да се възползвате от силата на небесното тяло.

Затова  решихме да разгледаме как точно влияе новолунието на всички представители на зодиака, как да го накараме да работи в наша полза и как с негова помощ да внесем благополучие в дома си.

Какви ритуали се правят по време на Новолуние?

Както вече споменахме, новолуние е най-подходящият период за изпълняване на ритуали за просперитет и щастие, тъй като тогава силата на нарастваща луна е най-голяма.

От древни времена хората предпочитат новолунието, за да извършват ритуали за пари, за любов, сбъдване на желания.

Ще разгледаме всички тях подробно по-надолу в статията.

Желания

Новолунието е най-подходящият момент за отправяне на най-съкровените ни желания. Вярва се, че първите осем часа от него притежават най-мощен заряд, затова е най-добре да бъдат използвани точно те.

Как действа ритуалът? Формулирайте много точно и конкретно какво искате като се стараете желанието да е кратко и достатъчно ясно.

След което го напишете на листче и прекарайте поне 15 минути насаме с мислите си, в които си визуализирате колкото може по-конкретно как то се сбъдва. Много е важно да го почувствате с цялата си същност. След което сгънете листчето с желанието си и го приберете на сигурно място, където никой друг освен вас да не може да го види.

Можете да го изгорите, когато желанието ви се сбъдне.

Богатство

Ритуалите за богатство и пари също е добре да се правят по новолуние, за да имат ефект. Вижте един от най-древните методи за привличане на финансово благополучие към дома.

За целта трябва да напълните с вода стъклен съд и в нощта на новолуние да го оставите да се зарежда на прозореца на спалнята ви. Сутринта измийте лицето и ръцете си с водата като в същото време си наричате през идващите дни да напълните портмонето си с пари така, както се пълни луната.

Любов

Магиите за любов винаги изискват малко повече усилия и време, тъй като е замесен и друг човек, освен вас самите.

Ритуалът започва да се изпълнява в нощта на новолуние, когато на първия лист хартия трябва да напишете конкретното си желание за привличане на обекта на чувствата си, за връщане на стара любов или просто за подсилване на чувствата. Никога не използвайте магията, за да разделите други хора!За да си гарантирате действаща магия за любов, се нуждаете 12 листа хартия, химикал, червена свещ.

След като сте готови с желанието, запалете свещта, след което загасете всичко останало. Фокусирайте се върху пламъка на свещта и мислете само и единствено за обекта на чувствата си.

След което изгорете листа с желанието и разпилейте пепелта пред вратата на дома си. Трябва да повторите ритуала в продължение на 12 нощи без прекъсване. Ако това се случи, ще трябва да изчакате следващото новолуние, за да започнете всичко отначало.

Магически питуали

Силата на луната е най-мощна точно на новолуние, затова тази фаза на небесното тяло е предпочитана за извършване на различни магии и ритуали.

Проверете точно в колко часа започва новолунието и използвайте първите осем часа от него, за да напишете на лист точно какво искате да ви се случи. Вярва се, че тези осем часа притежават магическа сила и могат да ви помогнат да постигнете исканото, стига то да е формулирано точно и ясно.

Имайте предвид, че никога не бива да пожелавате неща, които да се случат на други хора!

Как се отразява Новолунието на Здравето ни?

При новолуние влиянието на луната върху организма ни е много силно и затова точно тогава се усеща най-осезаем спад на жизнения ни тонус.

Възможно е по-силно да усетим стреса и да бъдем сполетени от безсъние. За да се справим с тези състояния, е добре да наблегнете на питателната, здравословна храна, а можете да си осигурите допълнителен релакс и чрез ароматерапия.

Диета по време на Новолуние

Новолуние е подходящ период за започване на диета, но имайте предвид, че тя е по-различна от диетата, започната при пълнолуние, тъй като има различен ефект.

Диетата при новолуние има за цел да изчисти организма от токсините и затова се препоръчва да се приемат единствено супи и бульони в продължение на три до шест дена.

Освен, че ще пречистите тялото си, ще свалите и до три килограма от теглото си.

Операции по време на Новолуние

Вярвате или не, фазата на луната влияе пряко и на хирургическите операции. Добре е, ако интервенцията не е спешна, да изчакате да мине пълнолунието, тъй като тогава пациентът се възстановява по-бавно.

Точно обратното, операциите при новолуние са изключително сполучливи като тогава се препоръчват такива на сърцето, артериите и вените.

Имайте предвид обаче, че ако пациентът е твърде възрастен или в много лошо здравословно състояние, съществува риск той да не издържи интервенцията, ако тя е точно по новолуние.

Йога

Любопитното е, че за последователите на учението йога дните на новолунието и пълнолунието са силно почитани и затова се смятат за почивни. Това е така, тъй като йогата търси хармония между човешкия организъм и естествения ход на природата.

А луната и нейните фази са част от този ход. И е добре известно, че те се отразяват на начина на дишане, който пък е в основата на йогата.

Фън Шуй

Новолуние е изключително подходящ момент да си направите т.нар. Карта на мечтите по фън шуй. Както сами се досещате от името, това е карта, която следва правилата на фън шуй и която цели да визуализира желаното от вас, за да го постигнете възможно най-скоро.

Специалистите по фън шуй са категорични, че най-подходящият момент за изготвянето на тази Карта на мечтите, е точно нощта на новолуние, заради мощната, зареждаща сила на луната тогава.

Красота

Всеизвестен факт е, че фазите на луната влияят и на красотата ни. Добре е да познавате това действие на небесното тяло, за да извлечете максимум полза от разкрасителните си процедури.

Така например се препоръчва по новолуние да подстригвате и боядисвате косата си, тъй като тогава тя ще расте по-здрава и силна, а цветът й ще бъде по-дълготраен.

Този период е подходящ и за епилация и въобще всякакви процедури, свързани с обезкосмяване, тъй като се смята, че тогава кожата не е толкова чувствителна и усещаме по-малко болка.

Фази на Луната

От край време се знае, че фазите на Луната пряко влияят на живота ни. По време на новолуние Луната се намира между Земята и Слънцето като трите небесни тела са подредени в една права линия. Това е периодът, в който човек се чувства най-изморен и нетрудоспособен, а енергията му е буквално сведена до минимум.

Тогава настъпва и първата фаза на Луната, когато една част от нея (във формата на месечина), вече е видима за хората. Този период е успокоителен, препоръчва се планиране на операции, започване на ново хоби, а също така и отказване от вредни навици.Това ще се промени в следващите дни, с нарастването на луната.

След първата, закономерно следва и втората фаза на Луната, когато осветената й повърхност става все по-видима от Земята, докато се достигне до Пълнолуние. Тази фаза е подходяща за пречистването на организма от токсините.

Втората фаза на Луната завършва с Пълнолуние, след което започва и процесът на намаляване на небесното тяло. И следва трета фаза.

През третата фаза Луната започва все повече да се доближава към Слънцето, а осветената й площ, видима от нашата планета, да намалява все повече.

Четвъртата фаза на Луната започва от 22-я ден след новолунието и трае до следващото новолуние. Това е и последният й етап преди новото новолуние и с него се затваря цикъла на естествения ни спътник.

Сега е моментът да приключите с тренировъчните си програми и да дадете малко почивка на тялото и организма си.

Новолуние в различните зодии:

Всяко едно новолуние дава възможност да сбъднете ваше съкровено желание. Важно е да знаете, че всеки един от зодиакалните знаци, в които се намира луната в този период, отговаря за различна сфера от живота ни. Затова е достатъчно да сте наясно под кой знак е новолунието, за да се възползвате максимално от него.

Овен

Новолуние в Овен помага за поставянето на ново начало в живота ви, рисковете, които поемате, ще бъдат оправдани.

Телец

При новолуние в Телец се сбъдват най-вече желанията, свързани с материалните блага, комфорта и благосъстоянието.

Близнаци

Новолунието в Близнаци, точно както подобава на тази комуникативна зодия, носи късмет в начинанията, свързани с ораторското майсторство, пътуванията, учението. Сега е моментът да си пожелаете мечтаното пътуване да ви се случи възможно най-скоро.

Рак

Ракът е сред най-семейните зодии в зодиака и съответно новолунието под него помага много за осъществяване на мечтите, свързани именно със семейството, уюта и дома.

Лъв

Новолуние в лъв благоприятства интимния живот. Лъвът се грижи за емоциите в сферата на любовта и интимния живот, затова използвайте новолунието под неговия знак, за да си намислите желание в тази сфера.

Дева

Новолунието в Дева помага за осъществяване на желания, свързани с отслабване, подобряване на визията, помага за успешно провеждане на диета.

Везни

Когато новолунието е под знака на Везни е препоръчително да си пожелаете нещо, свързано с бизнес партньорствата, а също и с лукса и модата.

Скорпион

Новолунието в Скорпион помага за успешното преодоляване на кризите на личността, както и за справянето с .различни проблеми, свързани с финанси.

Стрелец

Стрелецът отговаря за интуицията и ума като цяло, така че когато новолунието е под неговия знак, можете да очаквате да подобрите влиянието си в сферите на комуникацията и религията, ако насочите мислите си в тази посока.

Козирог

Новолуние в Козирог покровителства желанията, които са свързани с реализацията на професионално ниво и с имиджа в очите на другите.

Водолей

Новолуние във Водолей покровителства новите контакти и приятелства, както и духовното усъвършенстване.

Риби

Новолунието в Риби помага за сбъдването на желания, свързани с избавяне от несигурността в собствените сили и достигане на мир и хармония с вътрешното ни „аз“.

Кои са оставащите новолуния до края на годината?

Можете да се възползвате от магическите сили на новолунието до края на 2016. За тази цел ви предоставяме пълен календар с всички дати и точен час, в които луната ще бъде във фазата си новолуние през месеците до края на годината.

 

Юни

Пети юни, в 6:01 сутринта.

Юли

Четвърти юли, 14:03 часа.

Август

Втори август, 23:46 часа.

Септември

Първи септември, точно в 12:04 часа на обяд.

Октомври

Октомври 2016 година ще бъде много специален, тъй като в него ще станем свидетели на две новолуния.

Което, според специалисти, носи особено силен магичен заряд, който не бива да бъде пропускан.

Първото новолуние през октомври 2016 година ще бъде още в първия ден на месеца – на първи, в 3:13 часа сутринта. Второто ще е в края му – на 30-ти октомври, в 19:39 часа.

Ноември

29 ноември, в 14:19 часа.

Декември

Последното новолуние за 2016 година ще е в самия край на последния месец – на 29 декември, точно в 8:54 сутринта.

Как влияе Новолунието на Сънищата ни?

Както във всеки един аспект от живота, фазите на луната оказват огромно влияние и върху сънищата ни.

Сънищата, които ни се явяват при новолуние са известни още като „сънищата на ума“.

Тъй като засягат точно тези проблеми от живота ни, за които мислим най-много. И чието разрешаване не бива да отлагаме и за секунда. Добрите новини са, че ако се заемете веднага с тях, резултатът най-вероятно ще бъде благоприятен за вас.

 

 

 

източник: http://www.chudesa.net/

снимка: www.hera.bg

No Comments Yet

Leave a Reply