Недостатъците от спането с грим

Прибирате се късно през нощта от парти и сте прекалено изтощени от емоции и танци, за да отделите 10 мин. за свалянето на останалия грим. Ако мислите, че това не ви се отразява-съжаляваме момичета , но ще ви разочароваме!

Днес ще ви разкажем за всички недостатъци на спането с грим.

Когато си лягате с грим излагате кожата си на влиянието на свободните радикали които се съдържат в обкръжаващата ни среда. Комбинацията от тези два фактора разрушават естествения колаген който образува кожата и спомагат образуването на фини бръчици.

 

1. Спейки с грим вие запушвате порите и предизвиквате акне. Ако това ви стане навик и си лягате всяка вечер по този начин рискувате да си навлечете акнеична кожа с бактерии, които повярвайте много трудно дори и специалист би се преборил с тях.
2. През деня кожата ви е подложена на различните природни влияния-вятър,слънце, влага, и ако не отстраните вечер грима си не и давате възможността да се възстанови нормално. а това води до преждевременно остаряване.

 

3. Ако заспивате с грим на очите, не само ще си докарате фини бръчки или акне, но и много други проблеми.

 

4. Спиралата и очната линия задължително ще се размажат от възглавницата, а това може да причини раздразняване на очната лигавица.

 

Ето защо е много важно да отделите тези 10 мин., за които споменахме в началото на статията за почистване на лицето от останалия и вече ненужен грим преди да си легнете в леглото. Ако нямате необходимото време за качествено почистване на кожата, винаги може да си закупите почистващи кърпички за лице , които да стоят в нощното шкафче и да отстраните грима и в леглото.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

 

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply