Натурални маски против пъпки

Всяка жена си мечтае за блестяща,здрава кожа без черни точки и неприятни пъпчици. Доста често не пестим средства и усилия за да постигнем перфектни резултати. Ако обаче все още не сте ги постигнали и сте в търсене на най-добрите методи за разкрасяване ще ви помогнем с няколко естествени маски за лице. Със сигурност ще си спестите доста пари, а ефекта ще е поразителен.

 

Маски с Лимон

Лимона е изключително подходящ продукт в борбата с пъпките. В зависимост от това какви продукти имате в къщи може да си приготвите различни маски.

1. Маска с лимон и зехтин

Вземете 10-15 капки зехтин и същото количество лимонов сок. Разбъркайте хубаво и нанесете върху лицето. След 10 мин. изплакнете с студена вода. Направете всичко възможно да прилагате тази маска всеки ден за да постигнете трайни резултати.

2. Маска с лимон и захар

За да приготвите тази класическа скраб смесете 1 с.л. захар и 1 с.л.  лимонов сок. Нанесете и масажирайте с кръгообразни движения. Изплакнете със студена вода.

3. Маска с лимон, кисело мляко и овесени трици

Смесете 2 с.л. с връх кисело мляко с 3 с.л. овесени трици и 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте хубаво и нанесете върху лицето за 20 мин. Изплакнете с хладка вода.

Маски с Грейпфрут

Още един цитрусов плод изключително полезен за кожата на лицето ни. Вземете 1 с.л. овесени трици и 1/4 чаша сок от грейпфрут. Разбъркайте в блендер хубавои нанесете на лицето, останете така 15 мин., след което изплакнете маската със студена вода. Може да правите маската веднъж седмично.

 

Маска с домати

Доматите са страхотни що се отнася до възстановяване на кожа. Доматения ликопен, който се съдържа в тях избистря тена и цялостната структура на кожата. Изключително полезен е за дами, които пушат. За да си направите тази маска намачкайте 1 домат и едно меко авокадо на паста, след което нанесете на кожата. Останете така 15 мин., след което изплакнете с вода.

 

Маска с мед

Да не забравим добрия стар мед. Какво по-хубаво от него бихме могли да поискаме? Нанесете 1 с.л. захаросан мед върху лицето и масажирайте за около 3-5 мин. след това изплакнете със студена вода.

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка: fashionisers.com

No Comments Yet

Leave a Reply