Най-добрите фитнес курорти в света

Топ предложения от дестинации, където умът ви ще си почине, а тялото ви ще се тонизира

Когато става въпрос за съчетание на уелнес, спорт и хубава почивка и то в рамките на един летен курорт, добрите опции не са чак толкова многобройни. Разбира се, в света е пълно с луксозни хотели, но не всички от тях предлагат тези три неща заедно.

В нашата класация можете да видите 9 от най-добрите уелнес курорти в света, където всеки турист ще открие своето активно лятно приключение и едва ли ще се излежава мързеливо по цял ден на плажа.

Първият такъв хотел за авантюристите, които обичат колоезденето и пешеходните турове се намира във френския Прованс и се казва – CW (www.cwadventure.com).

За това място ви трябва приключенски дух, тъй като ви очакват самостоятелни 6 или 7-дневни пешеходни и вело-турове от средновековен Авиньон до брега на Средиземно море.

За почитателите на маратона и триатлона

Ето ви и една причина да се разходите до Американски Вирджински острови и по-точно до хотел „Rosewood Resort“ (rosewoodhotels.com). Тук, обградени от Атлантическия океан и Карибско море, ще можете да направите едно здравословно и много активно лятно бягство. 170 дка около курорта, представляват добре поддържани пътеки за туристи и джогинг. В допълнение, комплексът предлага безплатни каяци, педълборд, оборудване за гмуркане и разнообразие от йога и фитнес класове.

За хората, които обичат планината през лятото
Швейцарски спортен лагер ви очаква в Gstaad Palace (palace.ch). В този луксозен алпийски курорт ще си организирате приключение с активна фитнес програма, създадена от легендарния екстремен спортист и пътешественик Майк Хорн. Седемдневният пакет включва разнообразни дейности като горски преходи, планинско колоездене, скално катерене, конна езда, кану, рафтинг, парапланеризъм и т.н.

За почитателите на Йога

Ако търсите хубава Йога и СПА дестинация, то ще я откриете в „Mii Amo SPA“ (miiamo.com) в Аризона (САЩ). Тук ще можете да практикувате Йога с известния инструктор Дейвид Романели. След заниманията можете да слушате музика и да дегустирате различни сортове вина и най-фин шоколад. Класът на Дейвид се казва „Дайте воля на своя потенциал“, което явно важи и за въпросните гурме дегустации. Романели кара присъстващите да се чувства по-силни и им напомняне, че красотата идва отвътре, като така подхранва душата им и лекува тялото им.

За почитателите на стречинга и Тай-Чи
Ето ви още една добра причина да се отправите към Бора Бора и по-точно към „Le Meridien Bora Bora“ (lemeridien-borabora.com). Този хотел на това супер скъпо островче във Френска Полинезия, предлага уелнес дейности от най-високо ниво, включително занимания по Тай-Чи, Йога и стречинг. Тези практики ще ви позволят да отпуснете мускулите си да „съживите“ тялото си. Ще напуснете курорта напълно отпочинали и дори подмладени.

За любителите на педълборда
Ако искате да се научите да карате педълборд или да подобрите уменията си, можете да го направите в курорта „The Tides Inn“ (tidesinn.com), който се намира в град Ървингтън, Вашингтон (САЩ). Тук, по един наистина забавен и лесен начин, ще получите цялостна тренировка на тялото, като в същото време ще сте заобиколени от супер спокойна околна среда. Хотелът предлага и занимания по Йога върху педълборд!

За хората, които искат да се избавят от токсините в тялото си
В комплекса „Sorrel River Ranch Resort and Spa in Moab“ (sorrelriver.com), който се намира в Юта, САЩ, ще извлечете максимума от вашата лятна почивка, тъй като ще се приберете здрави и пречистени. Хотелът предлага прекрасни детокс пакети сред драматичните червени скални образувания, на брега на река Колорадо. Освен това тук ще можете да се посветите на безброй активни приключения и СПА процедури (грижа за животните в ранчото, дневни преходи, фитнес, занимания по йога и др.).

За запалените гмуркачи

Едно от най-хубавите места за гмуркане в света си е районът на Карибите. Ако имате изследователския дух и искате да разгледате девствените рифове на Каймановите острови, плитчините и останките от потънали кораби, можете да се отправите към комплекса „The Westin Grand Cayman Seven Mile Beach Resort & Spa“ (westingrandcayman.com).

За фитнес фанатиците

Ако искате да бъдете супер активни през това лято, то можете да го направите, докато си почивате в комплекса „The Westin Lake Las Vegas Resort & Spa“ (westinlakelasvegas.com) в Хендерсън, Невада. Тук, насред пустинята около Лас Вегас, ще можете да се посветите на всякакъв вид кардио спортове, наглеждани от способни специалисти и фитнес консултанти.

източник:tialoto.bg

снимка:Google images

No Comments Yet

Leave a Reply