Най-голямата грешка, която правят жените

Когато бях малка, моите родители постоянно ме взимаха на рождени дни, сватби, кръщенета и други събития, организирани от техните приятели. Докато другите деца си играеха в съседната стая, аз обичах да сядам под масата и да слушам „приказките“ на възрастните.

– Моят е голям страхливец – казваше едната приятелка. – От години го карам да заминем за чужбина, а той все се опъва и си стои до гъза на своята мама.

– Ох, мила – намесваше се другата, – добре, че въобще се прибира. Аз моя го виждам само по Коледа и по Великден. През останалото време не знам къде се шляе.

– Това нищо не е, момичета. Моят? Един голям чук е – възмущаваше се третата. – Казвам му „обичам те“, а той ме гледа и ми вика „лъжеш“.

Имаше и четвърта. Тя никога не говореше лошо за своя мъж, а когато останалите жени я питаха, тя винаги отговаряше, че е най-прекрасният съпруг на света.

 

След четвъртата водка и поредната чаша вино обикновено се разиграваха обществени семейни скандали. Първите три жени хвърляха пиперливи забележки към своите мъже и видимо ги засрамваха пред всички.

– Виж се на какво приличаш – негодуваше първата. – Как можа пак да се напиеш като свиня?

– Иване, отново започваш с тези пошли анекдоти – подхвърляше втората. – Как досега не си се научил да се държиш прилично в обществото?

– Кольо! Кольо, бе. Хайде да си ходим, че на децата им се спи – повтаряше през пет минути третата. – Не се ли наигра на тези карти вече?! Все едно утре ще настъпи краят на света.

А последната? Последната винаги сядаше от лявата страна на своя пийнал съпруг, гушваше го нежно и започваше да му мърка нещо на ухото като малко сладко котенце. А не след дълго той заставаше прав до масата и казваше, че е уморен и иска да си ходи.

 

Оттогава са минали повече от двадесет години, а историите на тези жени и техните мъже са се развили по много интересен начин. Мъжът на първата я напусна след 10 години брак и се ожени за по-млада жена, като много скоро след това и двамата заминаха да градят новия си живот в чужбина. Мъжът на втората се оказа, че през цялото време е имал друго семейство в съседния град. След като жена му го разкри, той си събра багажа и замина. „Чукът“ на третата си намери работа, която да го държи възможно най-далеч от дома му. Печели колкото да свържат двата края, а жена му все така продължава да недоволства от него.

 

Четвъртата ли?

 

Направи мъжа си милионер.

Обиколили света, отгледали и обучили две деца, построили къща, осигурили си спокойна старост,а в момента се забавляват, докато се радват на своите внуци.

 

Питах я какво е направила различно от своите приятелки, за да постигне всичко това. Изглеждаше и четирите имат еднакъв старт – сходно образование, сходен материален статус, сходни сфери на работа, но само последната изгради живота на своите най-смели мечти. И тя ми отговори:

– Моите приятелки винаги мислеха, че моят съпруг е най-невероятният мъж на света. Но не беше и не е така.

Както секи човек, той също има недостатъци. Аз обаче никога не му го казвах.

 

За сметка на това го хвалех за нещата, които правеше добре, и винаги добавях по-малко от желаната истина.

Не му казвах, че е мързелив в моментите, в които трябва да е най-мобилизиран, а му казвах, че винаги се справя възможно най-добре със задачите, които си поставя. Не му вдигах скандали за това, че е неемоционален и никога не казва, че ме обича, а му говорех колко много се възбуждам от това да ме гали с нежни думи.

 

А най-важното – НИКОГА, абсолютно никога не му се карах пред другите хора.

Жената, която говори лошо на мъжа, буквално го кастрира. Тя е могла да го боготвори преди, но каже ли, че е тъп, скучен, мързелив или чук, смятай, че той ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ТОВА. А казва ли му колко е прекрасен, силен и велик, той ще се превърне точно в такъв.

 

Мили дами, на колко от вас се е случвало да понечите да кажете нещо лошо на мъжа до вас? Кога за последно сте се оплаквали на приятелка от спътника в живота си? Колко често се чудите защо мъжете на другите жени успяват, а вашият не?

 

Мъжете са като цветята.

 

Поливаш ли ги с чиста вода и даваш ли им любов и грижа, те отвръщат с два пъти повече от това. Поливаш ли ги с мръсна вода и забравяш ли да им отделяш време, те рано или късно ще изсъхнат и ще престанат да те радват със своята красота.

 

Помислете дали искате да вдъхвате аромата на разцъфналите цветя, или да имате сухи бурени в саксия. Помислете дали искате да получавате всичко най-добро от мъжа, или да останете след време до разбито корито.

banner

 

Искрено ваша…

bg_loader

 

No Comments Yet

Leave a Reply