Мъжете и козметиката…

Съществуващата разлика между мъжката и женската кожа е неоспорима. Това от своя страна предполага и определени различия по отношение на грижата за кожата. От каква козметика се нуждаят представителите на силния пол?

Мъжете имат 20% по-дебела кожа от жените, както и по-широки пори – това налага използването от тях на специално разработени овлажнители и почистващи препарати, като прибавим тонизирането на кожата и разбира се слънцезащита, списъкът с продуктите за всекидневна употреба се оказва почти толкова голям, колкото и на дамите…

Почистващи препарати
Почистващите препарати за лице, които често мъжете пропускат в грижата за кожата си, имат своите големи предимства. Тяхната задача е да премахнат мръсотията от кожата, да намалят възпаленията и да освежат цялостния й вид.
Съвет: Започнете и завършете деня с добра почистваща козметика. Кожата, ще ви е благодарна години напред.

mencosmetic2
menshealth.about.com

Тоници
Тези продукти стягат порите и пречат на мърсотията да навлезе дълбоко в кожата. След ползването им намалява шанса за поява на черни точки и пъпки. Кожата е по-мека на допир.
Съвет: Ако имате суха кожа, използвайте тоник, специално създаден за нея. Това се налага поради обичайното съдържание та спирт в повечето тоници. Те пък са по-добри за мъжете със смесена и с мазна кожа.

Хидратанти
Хидратиращите кремове са много важни за поддържането на гладка кожа с младежки вид. Те изглаждат фините линии и бръчки по лицето. Подходящи са за всички типове кожа.
Съвет: Ако кожата ви е мазна, използвайте хидратиращ крем без мазнини. Нанесете го след почистване и тонизиране на лицето, като при нанасяне масажирайте кожата. Ако използвате дневен хидратиращ крем, то имайте в предвид, че повечето такива кремове съдържат слънцезащитен фактор. Поради тази причина го използвайте сутрин.

Ексфолианти
Това са вид продукти за почистване на лицето. Помагат на кожата да се отърве от мъртвите клетки и мърсотията. Ексфолиантите работят с най-горния слой на кожата. Въпреки, че при бръсненето доста от мъртвите клетки по-лицето падат, ексфолиантите довършват този процес в дълбочина.
Съвет: Не използвайте ексфолианти повече от два пъти в седмицата. Ако кожата ви е твърде чувствителна я ексфолирайте и по-радко.

Какво да имате в предвид
На пазара постоянно излизат нови продукти в грижа за мъжката кожа. Не робувайте на марки, а вижте коя козметика е най-подходяща за вас и отговаря на типа на кожата ви и възрастта. Ако ароматите на някои от мъжките продукти за лице не отговарят на стила ви, по-добре е да се спрете на медицинска козметика без аромати.

 

 

 

източник: kozmetikata.com

снимка: mens-lifstyle.com

No Comments Yet

Leave a Reply