Модерен дом с графични стени

Един от най-важните фактори, които влияят върху атмосферата у дома са цветовете, тъй като имат пряко влияние върху сетивата ни. Те придават различно звучене на стаите, индивидуален характер, променят оптически пространствата. Неутралните нюанси са подходящи за почитателите на елегантността, топлите багри внушават уют, колоритните – преобладават при артистичните натури, а черно-белите са характерни за дом с модерно звучене.

Най-лесният начин да създадете желаното от вас усещане в една стая е като наблегнете на стените, тъй като те са най-внушителния като обем обект в един интериор. Дали ще ги боядисате или ще заложите на тапет, е ваш избор. А, може да комбинирате и двата варианта!

grafic2

Предлагаме ви няколко идеи за стаи обзаведени в модерна стилистика, при които силен акцент се явяват черно-белите тапети. Текстурата на всеки един от тях е различна – по-фина или открояваща се, но звученето е едно и също – графично и ултра арт. Важно е да комбинирате с цветни мебели или такива с изчистен дизайн, които да балансират атмосферата.

modern-gothic-bedroom

Преценете какъв да бъде интензитета на цветовете при стените. Ако ви се струва прекалено мрачно, заложете на тапет с преобладаващ бял фон и семпли черни орнаменти. Може да се спрете на различен принт. Виждаме интересни решения с райе, каре, флорални или животински мотиви и дори човешки силуети. Не се страхувайте да бъдете смели и модерни у дома!

 

 

редактор: Даниела Коларова

снимка: zainteriora.com

източник: www.ladymagazine.bg

No Comments Yet

Leave a Reply