Мезотерапия – що е то?

Мезотерапията е въведена в медицината още през 50-те години на миналия век. Днес тя има многобройни приложения и показания, както за лечение на някои заболявания така и за третиране на отпусната, дехидратирана или повяхнала кожа в областта на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите.

Предлага се в два варианта – мезотерапия и мезолифт.

Мезотерапията е сред най-търсените и популярни процедури в естетичната дерматология. Тя е особено предпочитана заради бързия ефект от третирането и впечатляващия резултат на свежа и здрава кожа. Тя е неоперативен метод за подмладяване на кожата, моделиране на лицето и тялото. По време на процедурата под кожата се въвежда комплекс от полезни активни вещества и витамини, чрез който се постига удивително подмладяване на кожата, мигновен лифтинг ефект, отстраняване на дефекти.

Процедурата не е сложна, нито болезнена. В дермата се въвежда специален „коктейл“ от витамини, полезни вещества, микроелементи и билкови екстракти.

Мезотерапията предизвиква силна микроциркулация на кръвта и въздействието на въведените полезни вещества е много ефективно и благотворно.

След няколко процедури кожата ви ще стане забележимо по-свежа, а тялото ви ще излъчва красота и здраве.

Класическата мезотерапия представлява коктейл от хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини, допълнително обогатен с екстракти от растения, хомеопатични и биопрепарати. Той намалява образуването на свободни радикали, които увреждат ДНК структурата на клетката, като по този начин спомага за нормалното обновяване на епидермиса и намалява увреждащото въздействие на ултравиолетовите лъчи, които водят до преждевременно остаряване на кожата. Неговото въздействие може да се опише като протективно и профилактично.

Ефектът е видим още след първата процедура, но целият курс на лечение изисква 4-6 процедури през 7-14 дни. 

mezoterapia
www.beauty.bg

Мезолифтът е метод за освежаване на лицето и премахване на фините бръчици. Състои се само от хиалуронова киселина, но с по-висока концентрация от мезотерапията. Прилага се също за попълване и повдигане в зоните бузи, брадичка, шия и деколте. Това въздействие може да се опише като слаб лифтинг ефект. Когато се работи върху лицето, резултатите които се наблюдават са: подобряване на лицевия контур, общ ревитализиращ ефект, намаляване на торбичките под очите, слабо заглаждане на съществуващите фини бръчки. Процедурите стимулират обмяната на веществата и възстановителните процеси в кожата на тези зони.

Целият курс на лечение е 2-3 процедури през около месец. Ефектът се забелязва веднага и трае около година, след което процедурата може да се повтори.

Продуктът се инжектира вътрешно, с помощта на фина игла, като определеното количество от него се разпределя в отделните точки през разстояние от един сантиметър.

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:www.matvpratique.com

No Comments Yet

Leave a Reply