Маска с ягоди против акне

Всеки, който някога е страдал от акне е наясно с това, че не би желал да уврежда кожата си повече от колкото вече е. Ето защо много мъже и жени с проблемна кожа са се насочили именно към домашни маски за лице, с които да подобрят и възстановят кожата си. Причината е една единствена – козметиката, която вече са пробвали просто не им действа! Маската, която сме ви подготвили може да сте срещали вече в интернет пространството, но ние сме добавили и малко лимон, който според нас я прави уникална. Има точно три съставки и времето, което ви е необходимо за приготвянето и е не повече от 5 мин.

 

Ето какво ви е необходимо:

5 свежи ягоди /без семките/

1 с.л. мед

1/4  лимон

Какви са ползите от съставките?

Ягодите са естествен източник на силициева киселина, която е страхотна за почистването на порите и отстраняването на младежките пъпки без да пресушава кожата. Освен това е естествен ексфолиант.
Меда е страхотно антибактериално средство, възстановява и подхранва кожата в дълбочина.
Лимона свива порите и освежава тена. Изключителен източник на витамин С и антиоксиданти. Много успешно заличава белезите от акне.

strowberrymask1
http://beautybanter.com/

Нарежете ягодите на малки парченца. С помощта на вилица ги намачкайте докато пуснат целия си сок и станат на паста. Поставете гъстата смес от ягодите в купа и добавете сока от 1/4 лимон + 1с.л. мед. Разбъркайте много хубаво докато получите хомогенна смес. Ако маската ви изглежда малко водна за вашите разбирания може да добавите още малко мед за да я сгъстите. Ако е прекалено гъста, добавете ягоди и лимон за да я втечните.

Нанесете веднага за да може да се възползвате максимално от полезните вещества на продуктите. Можете да я оставите за 10 мин. в хладилник за да се охлади и след това да я поставите върху лицето. Стойте с маската 12 мин. Измийте с хладка вода. Правете тази маска два пъти в седмицата, но всеки път си приготвяте нова смес.

 

Вярваме, че тази маска ще ви подейства много добре. Очакваме отзиви.

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply