Маска с мед и лимон за бляскава кожа

Актрисата Кели Крюгер е любителка на домашните маски за лице и е превърнала тази нейна страст в хоби. Ето какво ни съветва тя ако искаме кожата ни да бъде винаги бляскава, здрава и сияйна. Тази маска е много лесна не само за изпълнение, но съдържа само две съставки, които съм сигурна че ги има всяка домакиня под ръка. С помощта и кожата ви ще се успокои, омекоти,  оздрави, ако имате разширени пори ще се свият и всичко това само с 1 лимон и малко мед.

Когато чуем мед и лимон веднага в съзнанието ни изниква образа на ароматен топъл чай нали?! Да, но сега обаче ще си приготвим разкрасителна маска за лице :). Ето какво ви е необходимо:

Сока на 1/2 лимон

2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

Изцедете в купа сока от 1/2 лимон, след което добавете 2 с.л. натурален  мед. Разбъркайте хубаво и нанесете по цялото лице, като избягвате зоната около очите. Уверете се също така, че косата ви е плътно прибрана назад, защото маската е много лепкава. Останете така 15-20 мин. след което изплакнете. Ако ефекта не ви задоволява и сте от дамите търсещи силни усещания може да преспите с нея.

facemaskhoney
http://beautybanter.com/

 

Меда, както повечето от вас сигурно знаят е естествено антибактериално и противовъзпалително средство. Той поема нечистотиите по кожата. може да го ползвате като тоник ли маска. Може да го комбинирате с мляко и така да почиствате кожата си.

facemasklemons
http://beautybanter.com/

Лимона от своя страна е източник на витамин С и алфа хидрокси киселини и това всички го знаем, но с негова помощ тена на лицето се избистря, кожата се ексфолира и порите се свиват.

Не забравяйте да споделите ефекта след това с нас 😉

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки:http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply