Маска с манго за здрава кожа

Колко от вас обичат Манго… Сигурна съм, че повечето от Вас го обожават, но колко знаят, че могат да си направят страхотна домашна маска за кожата на лицето. Аз самата не знаех, докато не попаднах на страхотна статия за полезните свойства на този страхотен плод. Ето защо реших да ви споделя няколко уникални маски, които възстановяват и придават на кожата здрав и сияен вид.

 

 Домашна маска с Манго за хипер чувствителна кожа

 

Ето какво ви е необходимо. Имайте в предвид, че розовата вода при такъв тип кожа е мног важна, защото има силно успокояващо действие.

          1. Вземете 1 манго и отстранете плода от него

          2.  2 чаени л. розова вода

          3.  1 чаена л. извара

          4.   2 чаени л. хума

 

Смесете съставките и ги миксирайте докато получите каша, след което я поставете върху лицето и останете така в продължение на 30 мин. След като усетите, че вече е изсъхнала добре, внимателно я отстранете от лицето. Може да използвате малко хладка вода за да я размекнете, но цялостното и премахване трябва да стане със студена вода.

mango2

 

Хидратираща маска с Манго

 

Ето какво ви е необходимо за тази маска:

          1. Плода на 1 манго

          2. 2-3 чаени л. хума

 


Миксирайте тези съставки докато не станат на фина паста, Нанесете върху лицето  и шията равномерно и останете така 30 мин.Веднъж вече изсъхнала, използвайте кръгови движения за да я отстраните с помоща на вода.

 

Освежаваща маска от Манго

 

Последната маска е за да освежите кожата и да и постигнете здрав вид. Ето и съставките за нея:

 

         1. Вземете 1 средно голямо манго и отстранете плода от костилката.

        2. Стрийте 7-8 лешника на прах

        3. 2-3 чаени л. овесени ядки

        4. 3 чаени л. хума

 

Миксирайте добре, ако видите че е малко суха сместа добавете мъничко вода. Нанесете маската на лицето и стойте 30-45 мин. След като изсъхне напълно, почистете лицето със студена вода. Тази маска се отразява много добре на всеки тип кожа и ако искате да имате много добри резултати е препоръчително да я правите редовно.

 

 

Е момичета това е… Успех, днес е чудесен ден да се поглезите малко 😉

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply