Маска за спокоен скалп

Можете ли да повярвате ,че репея е пълен с калций,калий,желязо,витамини и много други все полезни за косата вещества ,които са необходими за да бъде здрава и лъскава.
Сигурни сме ,че тази маска ще Ви хареса независимо дали имате проблеми с растежа на косата,но и защото е подходяща за едни от най-често срещаните проблеми свързани със скалпа, като възпаления,пърхут и тн.
Ето какво ви е необходимо:
1 ч.л. розмарин
1 ч.л. босилек
1 ч.л. масло от лавандула
1 ч.л. Алое Вера гел
1 ч.л. масло от репей
И така: Смесете 1ч.л. розмарин,1ч.л.босилек и 1ч.л. масло/олио от лавандула,разбъркайте за да може подправките да пуснат своите вещества. След което вземете 5-7 капки от тази течност и смесете с 1ч.л. Алое Вера гел и 1ч.л. масло/олио от репей, с така получената смес масажирайте бавно с плавни движения скалпа така че да попие добре в порите на скалпа и оставете да действа. Колкото по-дълго време стои ,толкова по-добре се отразява на скалпа,затова Ви препоръчваме да я прилагате вечерно време и да преспивате цяла нощ , а на сутринта измийте със шампоан и оформете косата си както обикновено. Правете маската поне веднъж седмично и ще се убедите в чудесните и свойства.
Очакваме отзиви 😉
източник: ladymagazine.bg
снимка: facebook
Съставките може да намерите в аптека

Незабравяйте да споделите с нас!
No Comments Yet

Leave a Reply