Маков сладкиш

Продукти

250 г меко масло
160 г захар
6 яйца
100 мл айрян
200 г мак
300 г брашно
75 г натурално пшеничено нишесте
3 равни ч.л. бакпулвер
ванилия
1 ч.ч. кайсии от компот
1 ч.ч. череши без костилки от компот
100 г едро нарязани орехи
Moonkuchen_1
Приготвяне
* Разбийте маслото със захарта и едно по едно прибавете яйцата. Сипете айряна и разбъркайте.
* Заедно смесете брашното, нишестето, мака, ванилията и бакпулвера. Прибавете сухата смес към маслената.
* Покрийте голяма правоъгълна тава с хартия за печене и сипете тестото вътре. Загладете.
* Отцедете добре плодовете от сока и ги подредете върху тестото, като ги редувате. Поръсете с орехите.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете сладкиша за около 30 – 35 минути. След като добре изстине го нарежете на парчета и поръсете с пудра захар.
* Сладкишът е доста голям. Може да намалите количествата му на половина. Без плодовете се превръща в чудесен блат за торта. Да ви е сладко!

 

 

 

 

източник: http://yoli-www.blogspot.com/search?updated-max=2014-01-31T07:11:00-08:00&max-results=3&start=3&by-date=false

No Comments Yet

Leave a Reply