Магията на Тунис

Може да я откриете разгърната някъде там между пустинята, руините и морето. Една топ дестинация от която може да се възползвате благодарение на www:balkancomfort.com линк:http://www.balkancomfort.com/nova_godina_out/view.html?oid=497612

Имайте в предвид, че до 29.11 има 8% намаление за ранни записвания.

Въпреки малката си територия Тунис предлага изключително разнообразие от забележителности и развлечения, с които дори и два пъти по-голяма държава би се гордяла.

Добрата новина е, че при всички природни богатства, които притежава, туризмът не е развит до такава степен, както на други места по Средиземноморието. Въпреки строителството на хотели и романтични кътчета .

Kartagen
magic-bazaar.tumblr.com

Столицата, отново Тунис, не е голям град за радост на туристите, затова пък е пълно с романтични кътчета. Центърът е малък и в него са съсредочени почти всички забележителност, които трябва да посетите. Градът има стара и нова част, новата е построена от французите. В старата част е историческото и културно сърце на града. Построена през 8в. Тази част загубва статута си на център. В началото на 20в. Французите построяват нова част, която измества фокуса върху нея. Една от най-старите забележителности е джамията Зитуна, издигната през 7в., когато строителите използват 200 колони от римски Картаген за направата на централната зала за молитви. В старата част на града е и огромния мавзолей, приютил останките на тунизийски бейове,принцеси, министри и велможи.

Tunis4
google.ca

 

Недалеч от там може да посетите и Центъра за народни обичаи. Улиците на новата част са обградени от стари френски здания, украсени с изкусно изработени перила от ковано желязо и кулички, което им придава приятно европейско вншение. В допълнение с това можете да се насладите на множеството кафенета и френски сладкарници. Катедралата ‘св. Винсент’ е странна смесица от противоречащи си стилове- готически, византийски и северноафрикански.

Картаген

Картаген е град с  многовековната си история. В миналото е имал доминираща роля, но римляните са искали много да го разрушат и сега от неговите руини са именно от римско време. Има няколко забележителности, които непременно трябва да посетите там. Най-доброто място за начало на разходка из Картаген е хълмът, който се издига над древния град. В подножието се намира катедралата ’’св.Луис’’. Амфитеатърът се намира на 15 мин. на запад от хълма. Някога е смятан за един от най-големите в империята, но днес нищо не е останало от някогашното му велищие.

Tunis3
travel.nationalgeographic.com

 

Матама

Никъде другаде в Тунис организираният туризъм не е толкова развит, както в това малко градче, над 400км на юг от столицата. Глинените къщи се оказват неустоима атракция за туристите, които заливат града през целия ден. Ако искате да посетите самостоятелно Матама, най-добре е да дойдете късно следобед, когато повечето туристи ще са си тръгнали и ще можете спокойно да се насладите на гледката.

Tunis5
google.com.au

 

Порт ел Тури

Това е специално създадена туристическа дестинация в Тунис в края на 70-те години на миналия век. Разположен е на средиземноморското крайбрежие на страната, в близост до град Монастир. На брега на луксозния курортен комплекс се намира изкуствено създадено пристанище за яхти, част от които са частни, а други се отдават под наем на туристи.

Tunis1
travel.nytimes.com

На територията на Порт ел Кантауи се помещават и огромни пространства с голф игрища, тъй като  дестинацията е предпочитана от любителите на голфа. В комплекса са предвидени и дейности за почитателите на спорта, парапланеризма и водните ски.

Tunis
flickr.com

Архитектурата в курортната област е изцяло решена в бяло и синьо, които са традиционните цветове за повечето сгради в страната. Атмосферата в комплекса се допълва от изобилстваща зеленина. Затова местните жители и туристи наричат Порт ел Кантауи тунизийския Сен Тропе.

Една топ дестинация, която може да посетите за новогодишните празници благодарение на www:balkancomfort.com линк:http://www.balkancomfort.com/nova_godina_out/view.html?oid=497612

Имайте в предвид, че до 29.11 има 8% намаление за ранни записвания.

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply