Магична маска за лице с кокосово олио и мед

Ако сте от дамите, които редовно следят публикациите ни, то със сигурност сте забелязали влечението ми към естествените маски за лице и тяло с помощта на които можем да постигнем чудеса с визията си.

Тази не прави изключение, дори е една от любимите ми маски, тъй като кокосовото олио в комбинация с меда са много мощно подхранващо средство за кожата на лицето. В дни, когато слънцето е силно и изсушава кожата ни е хубаво да и дадем малко сили освен чрез храната, която приемаме, но и от вън, чрез подобни подхранващи маски като тази.

За тези от вас, които не знаят, меда има антисептично действие, което оказва оздравително въздействие върху кожата и  отстранява всички бактерии, които са се загнездили в нея. Кокосовото олио от своя страна има силно подхранващо действие, то е от онези полезни мазнини, които можем да приемаме както вътрешно, така и външно.

Ако приемате по една ч.л. кокосово олио на ден,  се предпазвате от сърдечни заболявания, гъбични инфекции и други раздразнения. Ако действате външно спокойно може да третирате изгорена или наранена кожа за по-бързо възстановяване. Ако страдате от пърхут правете си два пъти в седмицата маска с кокосово олио за да успокоите скалпа. Ако имате гъбични инфекции по кожата (най-често между пръстите), третирайте мястото с кокосово олио и ще видите колко бързо ще ви успокои кожата.

Освен това живите клетки на кожата използват кокосовото олио за храна и по този начин подхранвате кожата, като се предпазвате от ранната поява на бръчки, появата на петна и други кожни образувания. Кожата се запазва по-дълго еластична, тена е бистър и равномерен. Мога да продължа до безкрай….;), това определено е един чудодеен продукт за нашето тяло и не бива да се лишаваме от неговите ползи.

И така…

КАКВО НИ Е НЕОБХОДИМО:

  • 1 с.л. кокосово олио + 1 с.л. мед (може да добавите и няколко капки лимонов сок, ако искате да стегнете порите)

КАК?

  • Смесете в купа всички съставки и бъркайте хубаво докато получите еднородна лепкава смес. В началото кокосовото олио може да изплува над меда, но постепенно ще се смесят.
  • Нанесете внимателно с нежни масажни движения получената смес по лицето и врата, като избегнете зоната около очите. След като поставите един слой изчакайте минутка и повторете упражнението.
  • Останете с маската 20 мин. и изплакнете с хладка, леко топла вода. Възможно е от топлината на кожата ви меда да се разтече малко, затова бъдете подготвени да размазвате стичащите се капчици.

Успех момичета и чакам отзиви. Може да ги споделите като коментар под статията ?

 

 

 

 

 

източник:ladymagazine.today

снимка: ladymagazine.today

No Comments Yet

Leave a Reply