Къдрици, къдрици и пак къдрици

Ако сте от дамите с естествено къдрава коса и ви е трудно да я обуздаете сме ви приготвили няколко идеи за свежи прически и няколко полезни съвета как да се справите с неспокойните къдрици.

Жените сме странна порода и това е факт-нямаме угодия. Ако сме с права коса ще искаме къдрава, ако сме с къдрава ще се опитваме всячески да я изправим. Стига толкова момичета! Замислете се, няма по-хубаво нещо от естествено къдрава коса. Да… съгласни сме, че  изисква грижи и усилия, не по-малко отколкото правите коси и обикновено корените им са мазни, а краищата сухи и не всеки балсам се справя с послушанието на къдриците.

Повишената влажност  влияе лошо не само на изкуствени къдрици, но и на естествените: като правило те стават по-непокорни. Вземете под внимание този фактор и се опитайте да плувате по течението – в дъждове ден, нека вашата прическа бъде наистина уникално разрошена и къдриците – бухнали.  Оставете изправянето на косата с преси и сешоари за сухо време.

curlyhair1
hairstylesgaleries.com

Правилно изсушаване на косата

Не забравяйте, че къдрава коса обича да изсъхне по естествен път, и само в полу сухо състояние може да управлявате къдриците с сешаор с дифузер. Ако нямате такова допълнение към сешоара, опитайте се да изсушите косата от горе надолу – по посока на растежа на косъма.

curlyhair2
Pinterest

Непокорните къдрици

За да не бухнат къдриците и за да се задържи прическта дълго време, не забравяйте да използвате шампоан и балсам за къдрава коса. За допълнителна грижа избирайте леки гелове и кремове , заложете на продукти с масло от жожоба за овлажняване на суха къдрици и предотвратяване на абсорбция на влага от въздуха.

curlyhair3
stylecraze.com

Използвайте гребен с редки зъби

Специално за къдрава коса има гребени с редки зъби , които не вредят на косата. Антистатични покрития върху гребена или четката са допълнителна точка в ваша полза. При разресване не дърпайте и не скубете косата.

Като правило, косата се къдри не в корена а на разстояние 3/5 см от скалпа. Ето защо,къдрици на дълга коса изглеждат по-хубави, отколкото на къси. По същата причина дългите коси са по тежки и лежат идеално ,а късите се управляват трудно.

curlyhair4
sheplanet.com

Намерете своя фризьор

Ако се обадите във всеки фризьорски салон за час,  разбира се с радост ще ви приемат и ще ви обещаят да ви направят „както трябва“ Но по-добре е да се намери трайно доказан фризьор, който ще  вземе под внимание всички особености на косата ви. Прекрасно би било вашият стилист да бъде с къдрава коса!

източник: ladymagazine.bg

снимка:crazygallery.info

No Comments Yet

Leave a Reply