Красиви идеи за великденските яйца

Великден е един от най-хубавите празници по цял свят. Прекрасен е защото всички го празнуват и католици и християни независимо, че е на различни дати.Приготовленията около този празник са винаги много вълнуващи за цялото семейство. Това е една традиция, която трябва да е забавна и да носи радост на всички. Освен традиционните техники за боядисване на великденски яйца ще се опитаме да разнообразим познанията ви, като включите най-различни подръчни материали в украсяването на великденските яйца.

1. С лак за нокти – може би повечето от вас са чували за тази техника, но за тези от вас, които за първи път я виждат знайте, че е много лесно и се получават много свежи и пъстри яйца. Трябва само да се поразровите и да съберете остатъците от лакове, изсипвате ги в чашка с вода, като подбирате цветовете според личните си предпочитания, разбърквате, потапяте яйцето и воала. Извадете след 5 мин и оставете да изсъхне.

easteregg1
Pinterest

2. Красиви великденски яйца с етно мотиви може да си направите, но си набавете тънка четка за рисуване, подходящи безвредни бои, модел от който да гледате докато рисувате по яйцето и търпение. Резултата си заслужава 😉

easterethnoegg2
Pinterest

3. Яйца от хартия. Тези яйца са по-скоро са красива декорация на дома ви. Стават много красиви, но изпълнението им отнема доста време и го препоръчваме на търпеливите от вас. Набавете си едно пластмасово или картонено яйце, малки карфички и тънки хартиени лентички. Както е показано на снимката карфиците се използват за увиване и застопоряване на хартията. Останалото е въображение и сръчност. Може да използвате различни цветове хартия за да получите различни яйца. Успех 🙂

eastereggcroshet
http://www.icreativeideas.com/

4. Класически и цветни – след като сте боядисали в различни цветове вече сварените яйца и са изстинали, вземете тънка четчица, различни на цвят бои и с бързи движения може да постигнете ефекта който виждате на снимката. Яйцето се рисува на части за да може боята да изсъхва и да не се размаже.

easteregg2
Pinterest

5. Омбре ефект –  Тази мода завладя света, а сега се насочва и към великденската трапеза. За да се справите с тази техника, не ви трябва нищо повече от боя за боядисване на яйца. Разтворете я в по-дълбок съд с 1 с.л. оцет. Отначало започнете с по-малко разтвор, в който да потопите „дупето” на яйцето. Опитайте се да го придържате изправено. За да получите омбре ефект, добавяйте още вода към боята. По този начин тя се разрежда и става по-бледа, което ще доведе до желания резултат.  Повтаряйте техниката, докато не оцветите цялото яйце.

easterombreeggs
modernparentsmessykids.com

6. Яйца оцветени с маркери. С тяхна помощ ще можете да украсите великденските си яйца. За тази цел обаче те трябва да са бели. Красивите завъртулки или плетеници са много подходящи за тази украса. Само трябва да имате малко търпение и точна ръка.

easterpurpleegg
Pinterest

Още едни красиви енто мотиви, които нямаше как да не споделим с вас за да почерпите вдъхновение ;). Може да се доверите и на старите изпитане методи като това да завиете яйцето мрежест чорапогащник и след това да го потопите в боята, да използвате дантела, да полепите леща, ориз и много други.

easteregg3
Pinterest

Както и да украсите великденските си яйца, направете го с вдъхновение и радост и не забравяйте да се забавлявате.

източник: ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply