КОСАТА И НЕЙНОТО ЗНАЧЕНИЕ

Хората живеят с окосмяване, което с времето става все по-малко. Но има ли значение то за нас, и какво е то?

Косата се смята за връзката ни с космоса, нашите „антени“, колкото и абстрактно да звучи, това е откритие на руските учени. От минали епохи до сега наблюдаваме постоянното внимание, особено на жените, към тази част на тялото. Защо обаче? Защото голяма част от нас се крие там. От една страна в косъма се съсдържа ДНК-а материал, който разкрива доста от нашата същност и действия. От друга страна косата служи за красота, с която привличаме противоположния пол. В древноста жените са криели тази част от тялото си и са я показвали само на любимия, за да не виждат другите мъже красотата им. В религиозните храмове също се покрива косата, защото се смята , че съсдържа информация, с която може да се замърси пространството в свещеното място.Колкото по-дълга и красива е косата на жената, толкова по-силна е тя. Всяко разресване я зарежда с още енергия и и дава тази женствена, чувствена сила, от която има нужда.

Учените също откриват, че индианците са най-добрите следотърсачи именно затова, дългата коса им помага. Подстрижат ли се изгубват способността си.

native indian
Pinterest

Интересни и разнообразни са фактите за косата. Освен всичко друго в нея има и статично електричество, което до известна степен показва силата и. Но да се върнем на косите и жените. Дългата коса е красива и дава сила. Направено изследване сред американски мъже показва, че харесват жени, които имат дълга, леко чуплива, на едри къдрици коса. И най-много ще харесат жена с естествена коса. Защото това показва нейното здраве, сила и чувственост.

В езика на тялото ще разчетем, когато една жена си играе с косата, много често това означава , че флиртува, подчертава женската си същност, иска и мъжа да я забележи.

Когато една жена иска да промени нещо в живота си много често прибягва до смяна на прическата си. Подстригва си косата и усещането и е , като да е свалила тежест от главата си. Именно по този начин разбираме, колко е важна косата, и какъв заряд носи. Смяната на цвета също помага да видим себе си в друга същност. Да влезем в друга роля, на блодинка, червенокоса, чернокоса и всички чветове от гамата. Астролозите казват, че характера и поведението се определят до голяма степен от цвета на косата. Всеки тип коса се покровителства от различна планета от слънчевата система.

Синьо-черната коса е под влияние на планетата Сатурн. Притежателите на този цвят коса се характеризират със силен характер и тежка енергия. Те са много сериозни и отговорни. Невъздържан темперамент, пиперлив и с много драматичен привкус, пълни са с енергия.

hair
Pinterst


Кестенявите или брюнети са покровителствани от планетата Плутон. Това , което им дава техният цвят на косата е безстрашие, проницателност и осър ум. От този тип хора много често се срещат в сверата на финансиите, науките и политиката. Колкото по-тъмна е косата, толкова по-силно е желанието на човек да управлява и властва над околните. Генът на тъмнокосите е най-силен. Единственото неприятно нещото в техния тип е, че могат да бъдат погълнати от меланхолия, неувереност и да станат избухливи.

hairstyle2
Pinterst



Марс е покровител на рижавите хора. Неговото влияние им помага да са находчиви и жизнени. Огън хора. В древноста жените с такива коси са били преследвани от инквизицията и обвинявани във връзка с нечистите сили. Учените пък открили , че в организма им се произвеждат по-малко анти-стрес клетки и затова могат лесно да загубят равновесие и да станат агресивни и сприхави.

redhair1
Pinterest


Меркурий е покровител на хората с тъмно руси коси с пепеляв отенък . Той им даав хитрост и бърз ум, хората от този тип са гъвкави и могат да импровизират в сложни ситуации. Но могат да са и лукави и подли.

scarf-hairband4
Pinterest

Русите с пясъчен и меден отенък са покровителствани от Венера. Това обяснява влечението на мъжете към блондинките. Колкото  по-руса е дамата (естествена блондинка) толкова повече привлича мъжките погледи. Притежателите на руси коси са доброжелателни и мили. Много често обаче и наивни, затова някой може и да се възползва от тях. Най-светлите пък се считат за хладни и аналитични. Този ген е създаден в северните региони, където се оцелява в трудни условия, затова въздържаността и разсъдъка им помагат.

curlyhair4
Pinterest

Учените смятат, че през 2200 год. ще се роди последната естествена блондинка. Странно, интересно и малко тъжно.

Какъвто и цвят да е косата Ви и да има значение всичко казано до тук, от вас зависи, кои качества ще развиете и кои ще оставите назад. Това , което зависи от вас нито астрологията нито науката могат да обяснят и да Ви накарат да промените или направите нещо. Природата ни е дала всичко, от което се нуждаем в този живот, да го вземем и използваме.

 



 

 

 

 

 

източник: http://visioner.bg/

автор: Ивета Петрова – Имидж консултант

снимки: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply