Коледни трюфели

 Предлагаме ви една идея за подреждане на любимите на всички бонбони  – Трюфел. Стиропоровата основа може да намерите в цветарските магазини или кинкалериите. Освен форма на венец  има камбанки, елхи и други коледни форми.
Основни продукти
За трюфели с бял шоколад – 24 бр.

50 г масло
80 мл течна неподсладена сметана
300 г бял шоколад

За трюфели натурален шоколад –  24 бр.
150 мл течна неподсладена сметана
225 г натурален шоколад
За пълнежите
1 ч.л. зелен чай Мача
100 г суров шам фъстък
1/2 ч.ч. счукани карамелизирани орехи
настъргана кора от 1/2 портокал
2-3 капки портокалова есенция
1 с.л. бренди
пияни вишни
1 ч.л. нес кафе
цели печени лешници
стопен бял и натурален шоколад за покриване на трюфелите
цветно захарно тесто за украса
truffles_3
Приготвяне
* В отделни съдове загрейте двете части сметана до кипване. В едната сипете маслото и белия шоколад, а в другата натуралния. Разбъркайте на гладък крем.
* Разделете по равно двата крема в четири отделни купички.
* Към едната купичка с бял ганаш прибавете зеленият чай и счукания шам фъстък. Разбъркайте и оставете да се охлади добре. Оформете бонбони  и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.
* Втората купичка с бял ганаш първо трябва да се охлади преди да прибавите към нея карамелизираните орехи, портокаловата кора и есенцията. Ако сместа е топла ще стопи карамела и той няма да се усеща като хапвате бонбоните. Отново оставете на студено за да се стегне крема напълно. Оформете бонбони  и ги потопете в стопен тъмен шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

* Към едната купичка с тъмен ганаш прибавете алкохола, а към другата кафето без да го разтваряте предварително. Разбъркайте и оставете на студено да се втвърдят. След като това стане направете бонбони като в едните сложите цял печен лешник, а в другите по една пияна вишна без костилка. Топнете бонбоните в стопен бял шоколад. Поставете ги върху хартия за печене за да се втвърдят добре.

truffles_1

*  Върху бонбоните, покрити с тъмен шоколад капнете малко стопен бял за да заприлича на снежно покритие. След като и той се втвърди направете коледна украса и я залепете с малко течен шоколад.
* Набодете клечки за зъби по стиропоровия венец, а по тях забодете трюфелите.
* Подредете венеца както на вас ви харесва. Весели празници и да ви е сладко!

 

 

 

източник: http://yoli-www.blogspot.com/2011/12/blog-post_17.html

 

No Comments Yet

Leave a Reply