Кой е твоят елемент според годината ти на раждане?

Последната цифра ни свързва с един от петте елемента на Земята.

Смята се, че годината на раждането е предопределена за всеки и не е случайна, като тя определя какъв тип душа притежава човекът. Последната цифра има особена важност – тя е свързана с един от петте елемента. Именно водещата стихия е тази, която определя важните моменти в съдбата на всеки.

Може и такива теории да ти се виждат твърде отнесени, но нищо не пречи да провериш, нали така?

Според древния китайски календар, по който се ориентира източния хороскоп, във всеки един момент на Земята властва една от петте основни стихии – Дърво, Огън, Земя, Въздух и Вода.

Според астролозите те оказват огромно влияние както на природата, така и на характера на хората. Определят душевността, навиците и вкусовете им.

Вземи последната цифра от годината си на раждане и научи нещо ново за себе си!

Земя (цифри 8 и 9)

земя

Хората, при които е водещ този елемент, са надеждни и търпеливи. Те са винаги насреща за близките си, амбициозни са, но в същото време са и идеалисти. Решават проблемите си поетапно и с трезва преценка, тъй като имат изключително приземен характер. Интуицията им е силно развита и безотказно следват моралния си компас. Те са консервативни и нямат авантюристична природа, но за сметка на това се оправят доста добре по отношение на парите.

Земните хора могат да бъдат също жестоки и прекалено упорити. Често се ръководят единствено от собствените си интереси и изгода. Страх ги е от неизвестното до такава степен, че са склонни към паник атаки и депресии.

Огън (цифри 6 и 7)

огън

Хората на огъня винаги се впускат в приключенията и не биха се отказали нито веднъж да открият или направят нещо ново. Изключително активни и енергични са и притежават качества на велики лидери, обичат да се състезават и да завоюват. Те не обичат самотата и предпочитат да са заобиколени от хора, харизматични са и постоянно в движение. Много са привързани към семейството си и винаги помагат на близките си по всякакви начини.

Огнените хора се отличават с висока самооценка и са уверени, те са умни и дружелюбни, решителни и ефективни, не им липсва и ораторска дарба. Техен недостатък е, че са агресивни и твърде настървено преследват целите си на всяка цена. Твърде емоционални са и търпението им е невъзможно. Егоисти са и не рядко зачитат чуждите чувства.

Дърво (цифри 4 и 5)

дърво

 

Хората, родено под покровителството на дървото, са много щедри. Винаги се придържат твърдо към принципите на етиката в поведението си, обичат да изследват света и да анализират. Отличават се с рядка сила на убежденията си. Те са изключително артистични и креативни, като това си личи в абсолютно всичко, което докоснат.

Работливи са и имат самочувствие, предпочитат винаги да са заети и считат, че това осмисля съществуването им. Благодарни са за това, което имат, и не се мъчат да се изсилват, въпреки че сферата на интересите им е обширна. Състрадателни са към всички хора и са безкрайно верни на приятелите си, като никога не проявяват егоизъм.

Недостатък на хората, водени от дървото, е разточителността. Често бъркат като се нагърбват с повече задачи, отколкото могат да свършат, като в крайна сметка се претоварват, от което не излиза нищо добро.

Вода (цифри 2 и 3)

вода

Водните хора са обаятелни и отзивчиви, те умеят да съчувстват на останалите. Гъвкави са и умеят да плуват по течението, отличават се с ум и креативност. Притежават без мерно въображение и не се стрхуват да го използват. Сред тях има много философи и мислители, безспорно умеят да общуват и могат да бъдат много убедителни. Адски интуитивни са и забелязват неща, които убягват на повечето хора. Това качество е полезно и за другите хора, защото ако имаш някакъв талант, за който самият ти не подозираш, водният човек ще го открие.

Те обаче обикновено са изключително потайни и неискрени, като никога не споделят тайните си с другите хора. Склонни са да манипулират. Често търсят лесния и кратък път и могат да бъдат пасивни и да се разконцентрират както от собствените, така и от чужди капризи.

Въздух (цифри 0 и 1)

въздух

Въздушните хора са изключително жизнени, независими и самостоятелни, което идва от железния им характер. Те обичат себе си, но умеят да се грижат и да уважават и останалите. По принцип са сдържани, но при външна намеса умеят да защитават себе си и гледната си точка. Представителите на този елемент се стремят към системност и предпочитат баланса, равновесието и баланса във всеки смисъл на тези думи. Те се отличават с надеждност и решителност, понякога се държат малко особено и не се опитват да бъдат част от тълпата. Не се страхуват от самотата и от обществото искат единствено признание за постиженията и успехите си.

Сред недостатъците на въздушните хора е, че могат да бъдат прекалено импулсивни. Съзнателно или не, имат непреодолимо влечение към лукса, парите и властта. Често са твърде упорити и се държат неразумно. Като лидери са много взискателни и очакват подчинените им да отговарят максимално на високите им очаквания.

 

 

 

 

 

 

източник: http://kanal3.bg/

снимка: krasiva.org

No Comments Yet

Leave a Reply