Кои са най-добрите упражнения за отпуснат корем?

Всички сме наясно, че не можем с магична пръчица да стегнем корема си. Всичко е въпрос на упорити тренировки и правилно хранене. Наясно сме също така, че без значение как изглеждаме в момента е само въпрос на време да постигнем желаната от нас форма.
След 30 тата година в женското тяло настъпват различни хормонални промени в следствие на които става малко по-трудно да поддържаме формата в която сме били преди това. Много дами след раждане губят ентусиазма си да стегнат коремите си, въпреки че имат желание за това.
Има едно неписано правило, което много често си повтарям в моменти в които самата Аз губя желание за тренировка и то е: На човек му трябват 4 седмици да забележи промените в тялото си от усилията, които полага. 8 седмици да започнат неговите приятели да забелязват настъпващите промени и 12 седмици за всички останали хора около него. Ето защо момичета не губете волята си ако искате да изглеждате и да се чувствате добре.
Важно е да знаете, че дори и да ви е трудно в началото трябва да изпълнявате упражненията правилно за да имат ефект. От изключително значение е да се научите да се храните правилно и НЕ нямам в предвид да сте на постоянна мъчителна диета. Необходимо е да се храните с полезни храни, да комбинирате правилно продуктите и ще видите колко бързо ще има ефект от усилията ви.
Повярвайте ми ….Заслужава си!
А сега да преминем към самите упражнения.

1. Спайдърмен планк

5-best-exercises-flobby-tummy-1
Този планк е уникално упражнение. В него участват всички мускули в коремната област. Започва като класически Планк. Уверете се , че краката са събрани и коремните мускули стегнати. Поемете въздух и издишайте, след което свийте ръцете в лактите и свийте левия крак към лявата ръка, след което направете същото с десния крак. Повторете упражнението по 10 пъти на страна. Ако чувствате напрежение в ръцете може да изпълните упражнението с изправени ръце и постепенно да увеличите напрежението, като свивате ръцете в лактите.

2. Страничен Планк

5-best-exercises-flobby-tummy-2
Това упражнение прилича на класическия планк, но се завъртате настрани. Бройте до 30 бавно, след което сменете страните. Увеличавайте времетраенето до 1 минута на страна.

3. Ножица

5-best-exersises-flobby-tummy-3

 

Легнете по гръб и повдигнете краката, като ги редувате ляв с десен. Старайте се да ги доближавате максимално до главата си. Направете по 10 повторения с всеки крак.

4. Колело

5-best-exersises-flobby-tummy-4

 

Колко от вас са си играли с децата си на „Карам,карам колело“ ;)? Това упражнение е нещо подобно. Легнете по гръб, сложете ръцете си зад тила, краката повдигнете на 90 градуса и редувайте ляв крак към дясна ръка и десен крак към лява ръка. Направете по 20 повторения на крак

5. Тийзър

5-best-exersises-flobby-tummy-5

 

Това упражнение е абсолютен фаворит на много жени и ако се прави правилно е убийствено за коремната мускулатура. Легнете на пода, изпънете ръцете нагоре без да докосват земята. Издишайте. В момента в който вдишвате започнете да събирате долната и горната част на тялото така, че да се получи латинската буква V. Поемете въздух и бавно се спуснете надолу до първоначалната си позиция. Направете 10 повторения.

За да ви е по-лесно може да видите на видеото, което е прикрепено към статията как правилно се изпълнява това упражнение. Важно е да знаете,че дишането е много важна част от правилното изпълнение на всяко упражнение. Ако имате сили и желания може да направите няколко цикъла на тези упражнения 2,3… ;), така и резултатът ще по-бърз.

Успех момичета и чакаме отзиви.

 

 

 

 

източник: ladymagazine.today

снимки: http://www.getfitandhealthy.pw/

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply