Кога една жена напуска мъжа до себе си…

По природа жената е изключително търпелива и за да вземе толкова крайно решение като да напусне мъжа до себе си, това означава, че енергията и силите, които ѝ помагат да се справя с проблемите, които настъпват във връзката, наистина са се изчерпали.

Мъжът не усеща сигналите, които предупреждават за края на връзката

Жените никога не взимат решенията си прибързано, дори понякога им отнема много време – месеци или години. Когато една жена е готова със своето решение, тя го съобщава без излишна драма, със спокоен тон – нито се моли, нито плаче, нито иска каквото и да е.

Мъжете почти винаги пропускат момента, когато са наранили жената до себе си, не забелязват промените, мислят, че няма нужда да се борят за своята любима. Това е било времето, когато тя се е чувствала сама, плакала е, страдала е, правила е опити да привлече вниманието на мъжа си, искала е да бъде обичана.

Една жена, колкото и да обича своя любим, идва момент, в който тихо и без много обяснения си тръгва от него. Ето и кои са основните причини за това:

Липса на внимание

Мъжете често пренебрегват факта, че за една жена най-важно е отношението към нея. Не парите, не страстният секс, не скъпите подаръци – комуникацията има решаващо значение за жената. Проблемите в общуването предшестват грешките, които започват да правят мъжете.

Жената е самостоятелна и уникална личност

За една жена е важно да усеща, че мъжът й се интересува от нея като личност, а не като допълнение към мъжкото его. Разочарованието й идва, когато мнението й не се зачита. Целостта на нейното достойнство и чувството й за съхранение се слагат на везни с любовта. Такова отношение наистина я наранява и за нея това е по-важно от чувствата, които изпитва към партньора си.

Равнодушие

Да, жените са по-емоционални. Жените искат да чуват, че са обичани. Равнодушието, което те не приемат, се изразява в това, че са игнорирани от партньорите си и те не се интересуват от чувствата и мислите им. Без обич и внимание, жената се чувства ненужна и отхвърлена. Тя се нуждае от обич и обгрижване всеки ден.

Унижение

Без значение дали е физическо или морално. Унизително е отношение като безпочвени критики, обиди, когато ѝ се вдига ръка. Унижението убива душата на една жена. По този начин мъжът погубва и себе си, и жената до него.

Стиснатост

Не, не става въпрос за жените, които използват мъжа до тях като банкомат, задоволяващ прищевките им. Една жена винаги може да разпознае дали мъжът до нея е щедър или просто се прави на такъв. Тя се чувства отхвърлена, когато мъжът пести любовта си, думите си, дори и финансовите си средства. Винаги един мъж може да намери подходящ начин да изрази своята щедрост.

Липса на доверие

Ревността се появява, когато мъжът не е убеден с собствените си сили и му липсва самочувствие. Липсата на доверие винаги е опасна. Това може да прерасне в грубост и насилие. Умната жена е наясно с това.

Всяка жена, която обича един мъж може да бъде върната отново. Само най-вярната и най-любимата не се връща. Затова, мъже, пазете и обичайте жените си навреме.

 

 

 

 

автор: Жанета Иванова за Myvelikoturnovo.com 

снимка: www.Pinterest.com

No Comments Yet

Leave a Reply